Компании

все компании

Фондові індекси найбільших країн Європи демонструють слабкі та різноспрямовані зміни

6 вересня 2022 року, 16:46
Фондові індекси найбільших країн Західної Європи демонструють слабкі та різноспрямовані зміни у ході торгів у вівторок.

Зведений індекс найбільших підприємств регіону Stoxx Europe 600 на 11:27 МСК зріс на 0,15% і становив 413,99 пункту.

Німецький індикатор DAX виріс на 0,07%, британський FTSE 100 – на 0,2%, іспанський IBEX 35 – на 0,03%. Французький CAC 40 знизився на 0,07%, італійський FTSE MIB втратив 0,33%.

Трейдери цього тижня чекають на засідання Європейського центрального банку (ЄЦБ), яке пройде в четвер. На засіданні у липні європейський ЦБ підняв ставки вперше за 11 років, одразу на 50 б.п. Базова процентна ставка за кредитами була підвищена до 0,5%, ставка за депозитами – до нульового рівня, ставка за маржинальними кредитами – до 0,75%.

Обсяг замовлень промислових підприємств Німеччини в липні опустився на 1,1%, порівняно з попереднім місяцем, повідомило міністерство економіки ФРН. Аналітики в середньому очікували на зниження показника на 0,5%, свідчать дані Trading Economics. У червні, згідно з переглянутими даними, показник опустився на 0,3%, а не на 0,4%, як повідомлялося раніше. Акції Volkswagen AG дорожчають на 2,7%.

Німецький автомобільний концерн підтвердив намір провести лістинг акцій виробника спортивних автомобілів класу "люкс" Porsche AG. IPO може стати найбільшим в історії Німеччини та наймасштабнішим у Європі з 1999 року, згідно з даними Refinitiv. Папери Deutsche Lufthansa AG додають у ціні 0,3%. Німецька авіакомпанія продовжить переговори з профспілкою пілотів, щоб уникнути страйку, який би скасував численні рейси.

Котирування акцій Finnair Oyj зростають на 0,5%, хоча фінський авіаперевізник скоротив кількість пасажирів у серпні на 12% порівняно з попереднім місяцем.

У лідерах зростання серед компонентів індексу Stoxx Europe 600 знаходяться акції німецького сервісу доставки їжі Delivery Hero SE, які додають у ціні 7,5%. Крім того, впевнено дорожчають акції Polymetal International PLC (+7,4%) та британської мережі пекарень Greggs PLC (+6,7%).




Просмотров: 328
Другие новости