Компании

все компании

Фондові індекси найбільших держав АТР демонструють незначні та різноспрямовані зміни

5 вересня 2022 року, 11:11
Винятком виступає гонконгський Hang Seng, який на 8:31 КВ впав більш ніж на 1,5%.

Лідерами зниження є акції автомобільних компаній Geely та BYD, які втратили в ціні 6,3% та 5,3% відповідно. У п'ятницю стало відомо, що інвестиційна компанія американського мільярдера Уоррена Баффета Berkshire Hathaway продовжила скорочувати свою частку в BYD та продала другий пакет акцій автовиробника за два тижні.

Крім того, дешевшають папери інтернет-рітейлерів JD.com Inc. (-3,4%) та Alibaba (-2,7%), виробника споживчої електроніки Xiaomi Corp. (-2,9%), інтернет-гіганта Tencent Holdings Ltd. (-3,1%).

Після підвищення вартості нафти зростають котирування акцій представників цієї галузі: PetroChina Co. (+1,9%), China Petroleum & Chemical Corp. (+1,7%) та CNOOC (+1,5%).

Влада КНР вводить обмежувальні заходи і продовжує масове тестування на COVID-19 серед більш ніж 20 млн жителів міста Ченду - адміністративного центру провінції Сичуань. Він є шостим за населеністю містом країни. Крім того, заходів щодо обмеження пересування було вжито в Шеньчжені.

Ділова активність у промисловому секторі Китаю в серпні підвищувалася третій місяць поспіль, свідчить індекс менеджерів із закупівель (PMI), що розраховується Caixin Media та S&P Global.

Хоча значення PMI знизилося до 55 пунктів порівняно з рекордними за п'ятнадцять місяців 55,5 пункту в липні, але воно залишилося вищим за позначку в 50 пунктів, яка вказує на зростання активності в секторі. При цьому аналітики очікували на падіння індексу в середньому до 51 пункту, повідомляє Trading Economics.

Зведений PMI минулого місяця зменшився до 53 пунктів із 54 пунктів у липні.

Китайський індекс Shanghai Composite знаходиться практично на рівні попередніх торгів, як і японський Nikkei 225.

Ціна паперів японської нафтової компанії Inpex зростає на 0,7% виробника кольорових металів Sumitomo Metal Mining Co. – на 1,9%, інвестиційно-технологічна компанія Softbank Group – на 0,15%.

Котирування акцій найбільшого роздрібного продавця одягу в Азії Fast Retailing знижуються на 1% автомобільної Nissan Motor Co. – на 1,6%.

Південнокорейський індекс Kospi о 8:20 МСК опустився на 0,3%.

Акції одного з найбільших у світі виробників чіпів та споживчої електроніки Samsung Electronics Co. подешевшали на 1%, тоді як автовиробника Hyundai Motor подорожчали на 1,8%.

Австралійський індикатор S&P/ASX 200 додав із відкриття ринку 0,2%.

Ринкова вартість найбільших гірничодобувних компаній світу BHP та Rio Tinto зросла на 2,6% та 1,8% відповідно.

Роздрібні продажі в Австралії в липні збільшилися на 1,3% щодо попереднього місяця і досягли рекордних 34,67 млрд австралійських доларів, свідчать остаточні дані. Це найзначніший приріст із березня.




Просмотров: 297
Другие новости