Компании

все компании

Кількість платників єдиного податку 2% перевищила 250 тис. осіб

3 вересня 2022 року, 16:31
Кількість платників єдиного податку 2% становить 252,9 тис. осіб, з них юросіб – 48,1 тис., повідомив голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев.

"При цьому скасування пільг на ввезення на митну територію товарів з 1 липня поточного року не вплинуло на кількість платників, яка з 1 серпня збільшилась на 9,5 тис. осіб (у тому числі на 2,9 тис. – юридичних осіб)", – написав Гетьманців у Телеграм-каналі. Він зазначив, що запровадження унікальної системи єдиного податку для всіх платників не лише дозволило вивести бізнес із заціпеніння перших тижнів війни, але також не призвело до зменшення надходжень до держбюджету.

Раніше Гетьманцев заявляв, що запровадження цього податку дозволить збільшити надходження утричі. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль 20 травня повідомив, що кількість платників податків, які здійснили перехід на нову податкову систему, за якою ставка становить 2% від доходу, становила 215 тисяч, у тому числі 44 тис. юрособ. Як повідомлялося, 15 березня Верховна Рада ухвалила закон (№7137-д) про податкові стимули, який, зокрема, дозволила компаніям та фізособам-підприємцям з оборотом до 10 млрд грн сплачувати єдиний податок 2%.

Пізніше стеля обороту була прибрана. У Держподатковій повідомляли, що на таку систему виявили бажання перейти, зокрема, такі відомі бренди та бізнес-групи, торговельні мережі, як ТОВ "Епіцентр К", ТОВ "ЮСК Україна", ТОВ "Луї Вюіттон Україна", ППТФ "Антошка" , ТОВ "Нова Лінія 1". На кінець березня Держподаткова служба поінформувала, що на таку "спрощенку" вирішили перейти 148,5 тис. суб'єктів господарювання, з яких 29,59 тис. – юридичні особи. Потім 21 квітня Гетьманцев повідомив, що їхня кількість досягла майже 200 тис.




Просмотров: 412
Другие новости