Компании

все компании

Кабмін пропонує оновити Митний тариф для полегшення зовнішньої торгівлі

3 вересня 2022 року, 12:23
Уряд у п'ятницю схвалив законопроект, який приводить Митний тариф України у відповідність до вимог Міжнародної конвенції про Гармонізовану систему опису та кодування товарів у версії 2022 року, повідомило Міністерство економіки.

Відомство пояснило, що чинний Митний тариф України побудований на основі такої міжнародної системи версії 2017 року, тоді як більшість країн світу (Китай, США, ЄС, Туреччина, Швейцарія) вже перейшли на версію 2022 року.

У зв'язку з цим виникає низка ускладнень, пов'язаних з відмінностями в товарних кодах при митному оформленні продукції, що імпортується, або при порівнянні митної статистики України та країн-торговельних партнерів. "Україна адаптується до міжнародних стандартів класифікації товарів.

Це потрібно нам для того, щоб нарощувати власний експорт, виходити на нові ринки, посилювати конкурентні переваги у світовій торгівлі", – наводяться у релізі слова першого віце-прем'єра – міністра економіки Юлії Свириденко.

Мінекономіки уточнило, що у разі ухвалення законопроекту буде зроблено понад 350 змін у товарних кодах, переважно щодо товарів сільського господарства, хімічного, лісового секторів, текстилю, кольорових металів, машинобудування, транспорту тощо. У повідомленні уточнюється, що новий Митний тариф не передбачає зміни ставок ввізного мита на товари.




Просмотров: 406
Другие новости