Компании

все компании

Акції британських забудовників дешевшають після погіршення рекомендацій для сектора HSBC

3 вересня 2022 року, 10:19
Котирування акцій британських забудовників знижуються в п'ятницю після погіршення рекомендацій для сектора аналітиками HSBC. Експерти прогнозують спад на ринку нерухомості внаслідок підвищення відсоткових ставок з іпотеки та зниження цін на житло.

"Команда HSBC прогнозує 20% падіння попиту на житло у Великобританії з цієї осені протягом наступного року", - йдеться в огляді експертів. "Ми очікуємо суттєвого зниження не тільки попиту, а й цін на житло з четвертого кварталу 2022 року і до кінця 2023 року у зв'язку з погіршенням макроекономічної ситуації, і особливо у зв'язку зі зниженням доступності житла в останні місяці внаслідок різкого підвищення ставок з іпотеки умовах прискорення інфляції", - наголошується в огляді.

Згідно з прогнозом HSBC, ціни на вторинне житло без урахування нерухомості в центрі Лондона знизяться протягом наступного року на 7,5%, а вартість новобудов зменшиться на 5%. Прибутки без урахування процентних та податкових виплат британських забудовників наступного фінроку будуть у середньому на 43% нижчими, ніж у поточному, вважають у HSBC.

Акції Barratt Developments Plc втрачають у ціні 3,2% у ході торгів у п'ятницю, Bellway Plc – 2,7%, Persimmon Plc – 3,3%, Taylor Wimpey Plc – 1,3%. Рекомендації для паперів цих компаній погіршено експертами HSBC до "тримати" з "купувати". Вартість акцій Berkley Group Holdings Plc, рекомендація для яких знижена до "продавати" з "тримати", впала на 4,9%.




Просмотров: 300
Другие новости