Компании

все компании

Котирування ф'ючерсів на фондові індекси США підвищуються у п'ятницю

2 вересня 2022 року, 17:26
Котирування ф'ючерсів на американські фондові індекси підвищуються у п'ятницю після публікації даних щодо ринку праці США, які показали несподіване зростання безробіття в країні у серпні до 3,7%.

Експерти, опитані Trading Economics, не очікували зміни безробіття порівняно з липневими 3,5%. Кількість робочих місць в економіці США минулого місяця збільшилась на 315 тис., повідомило міністерство праці. Консенсус-прогноз ринку передбачав підвищення на 300 тис.

Експерти попереджали, що дані про безробіття в США за серпень можуть спровокувати спад на фондовому ринку в тому випадку, якщо виявляться сильнішими за прогнози, оскільки це означатиме, що економіка залишається сильною, і Федеральна резервна система (ФРС) може продовжувати агресивне посилення політики.

Сигнали погіршення ситуації на ринку праці, навпаки, можуть змусити Федрезерва уповільнити темпи зростання ставки, зазначає Dow Jones. "Якщо ми бачимо "охолодження" ринку праці, то підвищення ставки надалі має стати менш швидким. Це нічого не змінить для вересневого засідання, але ринку важливіше, що буде після нього", - зазначає аналітик ING Groep Карстен Бржескі.

Ціна акцій Broadcom Inc. зросла на 4,5% під час попередніх торгів у п'ятницю. Один із найбільших світових виробників напівпровідникових компонентів збільшив чистий прибуток у третьому фінансовому кварталі у 1,7 раза. Скоригований прибуток і виручка Broadcom у минулому кварталі перевершили прогнози ринку.

Папери хімкомпанії Dow Inc. подешевшали на 0,9% після погіршення рекомендації для акцій аналітиком JPMorgan Джеффрі Зекаускасом.

Експерт, який утримував рекомендацію "вище за ринок" для акцій Dow з грудня 2020 року, знизив її до "нейтрально". Він також опустив прогнозну ціну паперів компанії на 22%, до $47 із $60, зазначивши, що перспективи Dow погіршуються через падіння цін на хімічну продукцію.

Акції Lululemon Athletica Inc. подорожчали на 9,5% Виробник спортивного одягу зафіксував сильніші, ніж очікувалося, показники прибутку та виручки у другому фінансовому кварталі. Його прогнози на весь фінрок також перевершили очікування ринку. Ціна паперів Bed Bath & Beyond Inc., що володіє мережею магазинів товарів для дому, опустилася на 2,9% після падіння на 8,6% за підсумками попередньої сесії.

Експерти Raymond James напередодні знизили рекомендацію для акцій компанії, зазначивши, що "базові ділові тренди" для неї "залишаються сумними".

Раніше цього тижня Bed Bath & Beyond заявила про намір закрити близько 150 магазинів, скоротити робочі місця та залучити нове фінансування, щоб стабілізувати бізнес та поповнити грошові резерви. Значення вересневого ф'ючерсу E-mini на індекс S&P 500 до 15:55 у п'ятницю піднялося на 0,42% і склало 3985,25 пункту. Котирування вересневого ф'ючерсу E-mini на індекс Dow Jones збільшилося на 0,37%, до 31779 пунктів. Ф'ючерс на індекс Nasdaq 100 на вересень зріс на 0,36% до 12336,75 пункту.




Просмотров: 297
Другие новости