Компании

все компании

Долар США дешевшає щодо євро у п'ятницю

2 вересня 2022 року, 16:53
Долар США дешевшає щодо євро у п'ятницю перед публікацією серпневих даних щодо американського ринку праці.

Курс долара до ієни, що піднявся напередодні вище за психологічно важливу позначку в 140 ієн/$1 вперше за 24 роки, продовжує зростати.

Ослаблення єни пов'язане з серйозними розбіжностями у грошово-кредитній політиці Федеральної резервної системи (ФРС) та Банку Японії. У той час як Федрезерва агресивно посилює політику, японський ЦБ зберігає її ультрам'якою.

Голова Банку Японії Харухіко Курода наприкінці минулого тижня підтвердив, що японський ЦБ вважає за необхідне зберігати стимули, оскільки зовнішні чинники, які штовхають вгору інфляцію, почнуть послаблюватися наступного року. Базова інфляція в Японії (показник, що не враховує вартість свіжих продуктів харчування) у липні склала 2,4%, проте в японському ЦП вважають, що вона не зможе довго утримуватися вище 2% цільового показника, відзначає Dow Jones.

Середній прогноз членів ради керуючих Банку Японії передбачає, що наступного фінансового року, який завершиться у березні 2024 року, базова інфляція в країні становитиме лише 1,2%. На 15:10 КВ пара долар/ієна торгується на рівні 140,47 єни порівняно із 140,2 єни на закриття ринку у четвер. Курс євро до долара піднявся до $0,9999 із $0,9948 напередодні.

Трейдери чекають на дані про безробіття в США за серпень, які будуть оприлюднені о 15:30 КВ у п'ятницю. Консенсус-прогноз експертів, опитаних FactSet, передбачає, що кількість робочих місць в економіці США минулого місяця збільшилася на 300 тис., а безробіття залишилося на рівні 3,5%. Сильніший, ніж очікується, звіт з американського ринку праці призведе до зміцнення долара, оскільки підвищить шанси на чергове піднесення ставки Федрезервом відразу на 75 базисних пунктів, зазначає аналітик Swissquote Bank Айпек Озкардеська.

Фунт стерлінгів подорожчав у ході торгів до $1,1564 у порівнянні з $1,1546 на закриття попередньої сесії. Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара США щодо шести валют (євро, швейцарський франк, ієна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), втрачає 0,3%, ширший WSJ Dollar Index - 0,18%.

Курс юаня щодо долара США трохи послаблюється в п'ятницю, залишаючись близько дворічного мінімуму. На 15:10 КВ він становив 6,9079 юаня/$1 проти 6,9070 юаня/$1 на закриття ринку у четвер.

теги: долар, євро



Просмотров: 293
Другие новости