Компании

все компании

Фондові індекси АТР знижуються на побоюваннях зростання процентних ставок у світі

1 вересня 2022 року, 12:42
Ринки акцій найбільших держав Азіатсько-Тихоокеанського регіону падають на торгах у четвер на побоюваннях щодо підйому відсоткових ставок центробанками світу.

Цього тижня світові фондові ринки перебувають під тиском після щорічного економічного симпозіуму в Джексон-Хоулі, під час якого голова ФРС Джером Пауелл та низка представників керівництва Європейського центрального банку заявили про необхідність - незважаючи на ризики рецесії - піднімати ставки до того рівня, який контролюватиме інфляцію.

"У якийсь момент центральні банки зрозуміють, що інфляція залишається високою незважаючи на підвищення відсоткових ставок, і вони зупиняться", - вважає головний економіст ACY Securities Кліффорд Беннет.

Гонконгський індекс Hang Seng до 08:20 МСК знизився на 1,7%, китайський індекс Shanghai Composite на 0,1%. До лідерів падіння котирувань на Гонконзькій фондовій біржі входять акції інтернет-компанії Meituan (-5,2%), оператора казино Sands China Ltd. (-5%), автовиробника BYD Co. Ltd. (-4,9%) та власника мережі ресторанів Haidilao International Holding Ltd. (-3,9%).

Індекс менеджерів із закупівель (PMI) у переробній промисловості Китаю в серпні знизився до 49,5 пункту порівняно з 50,4 пунктами попереднього місяця, згідно з даними Caixin Media Co. та S&P Global, які розраховують значення показника. Значення PMI вище за позначку в 50 пунктів вказує на зростання активності в секторі, нижче - на її ослаблення.

Аналітики очікували в середньому менш значного падіння – до 50,2 пунктів, свідчать результати опитування Trading Economics. Тим часом показник Caixin та S&P Global майже збігся з офіційною оцінкою PMI у переробній промисловості на рівні 49,4 пункту, опублікованою Державним статистичним управлінням КНР днем ​​раніше.

Значення японського індексу Nikkei 225 до 8:30 за київським часом зменшилося на 1,6%. Найбільш активно серед компонентів індексу дешевшають акції хімічної компанії Unitika Ltd. (-4,6%), торгової Marubeni Corp. (-4%) та машинобудівної Denso Corp. (-3,9%).

Папір медіакомпанії Kadokawa Corp. підвищуються на 5% на новини про те, що її IT-підрозділ - FromSoftware Inc. - Інвестували Sony Group Corp. та Tencent Holdings Ltd. Південнокорейський індекс Kospi до 8:35 упав на 1,8%.

Акції одного з найбільших у світі виробників чіпів та споживчої електроніки Samsung Electronics Co. дешевшають на 2%, автовиробника Kia Corp. – на 0,3%.

Економіка Південної Кореї у другому кварталі 2022 року зросла на 2,9% щодо аналогічного періоду минулого року, показали остаточні дані Банку Кореї. Порівняно з першим кварталом 2022 року ВВП країни збільшився на 0,7%. Обидві оцінки збіглися із попередніми даними.

Австралійський індикатор S&P/ASX 200 знизився на 1,7%. Ринкова вартість найбільших гірничодобувних компаній світу BHP та Rio Tinto падає на 1% та 1,3% відповідно.




Просмотров: 230
Другие новости