Компании

все компании

Інфляція у Франції сповільнилася до 6,5%

31 серпня 2022 року, 14:14
Споживчі ціни у Франції, гармонізовані зі стандартами Європейського союзу, у серпні збільшились на 6,5% у річному вираженні, свідчать попередні дані Національного статистичного управління Insee.

Таким чином, темпи зростання уповільнилися порівняно з 6,8% у липні. Аналітики очікували на ослаблення всього до 6,7%, повідомляє Trading Economics.
Інфляція у серпні становила 0,4% щодо попереднього місяця. Експерти прогнозували 0,6%. У липні ціни зросли на 0,3%.

Споживчі ціни, розраховані за французькими стандартами, збільшились на 5,8% за рік. Консенсус передбачав підвищення на 6,1%, як і у липні, коли інфляція була максимальною за 37 років.

Послаблення темпів зростання цін відбулося вперше більш ніж за рік, що було зумовлено меншим подорожчанням енергоносіїв (на 22,2% у серпні після зростання на 28,5% місяцем раніше) та свіжих продуктів (3% проти 5,2%). Тим часом вартість продуктів харчування загалом підвищилася цього місяця на 7,7% (у липні - на 6,8%). Послуги подорожчали на 3,9%, як і минулого місяця.

Тим часом споживчі витрати у Франції у липні впали на 0,8% щодо попереднього місяця.

Середній прогноз експертів передбачав зниження на 0,3%, за даними Trading Economics. Респонденти агентства Bloomberg прогнозували скорочення на 0,2%.
Згідно з переглянутими даними, у червні витрати зросли на 0,1%, а не на 0,2%, як було оголошено раніше.

По материалам: Bloomberg





Просмотров: 267
Другие новости