Компании

все компании

Ф'ючерси на фондові індекси США слабо зростають у середу

31 серпня 2022 року, 21:44
Ф'ючерси на американські фондові індекси слабо зростають у середу, вказуючи на збереження волатильності на ринку акцій США через очікування сильного жорсткості монетарної політики.

Цього тижня американські акції перебувають під тиском від слів голови Федеральної резервної системи США Джерома Пауелла про те, що ключову ставку Федрезерва має підняти до рівня, який контролюватиме інфляцію, незважаючи на ризики рецесії. Індекс S&P 500 із четверга, останнього дня перед виступом Пауелла в Джексон-Хоулі, втратив понад 5%.

"Пил після Джексон-Хоула осідає. На ринку є елементи, що конфліктують, - оптимізм, який рухає інвесторів купувати акції в ямі, і ринкові основи, які говорять про те, що ситуація погіршиться", - вважає глава макроекономічного аналізу Lombard Odier Asset Management Флоріан Іелпо.

Раніше президент ФРБ Нью-Йорка Джон Вільямс в інтерв'ю газеті The Wall Street Journal сказав, що ФРС, ймовірно, буде потрібно підняти ключову процентну ставку "трохи вище" рівня в 3,5%, назвавши це значення "обмежуючим" і здатним загальмувати попит. Вільямс зазначив, що ФРС буде необхідно дотримуватися значення ставки, що обмежує, "протягом наступного року".

Акції HP Inc. дешевшають на 6,5%. Виробник ПК скоротив виручку у третьому фінансовому кварталі на 4% на тлі слабкості сегмента з продажу персональних комп'ютерів.

Котирування акцій Bed Bath & Beyond Inc. падають на 26,6%. Компанія, що управляє мережею магазинів товарів для дому, оголосила про плани закриття близько 150 магазинів, скорочення штату співробітників та залучення нового фінансування для покращення фінансових позицій.

Папір Apple Inc. дорожчають на 0,5%. Джейн Хорват, головний директор Apple, який відповідає за політику дотримання конфіденційності персональної інформації, йде у відставку, повідомило агентство Bloomberg, яке ознайомилося з планами компанії.

Капіталізація Snap Inc. знижується на 10,4%. ЗМІ повідомили, що власник програми Snapchat планує скоротити близько 20% співробітників на тлі спаду в галузі онлайн-реклами.

Котирування вересневих ф'ючерсів на індекс Standard & Poor's 500 до 15:41 КСК збільшилися на 0,32% і становили 4000,25 пункту, індекс Nasdaq 100 - на 0,69%, до 12444 пунктів. Ціна контрактів на вересень на індекс Dow Jones на той час зросла на 0,16% - до 31826 пунктів.

По материалам: Bloomberg





Просмотров: 287
Другие новости