Компании

все компании

Фондові індекси найбільших країн Європи знижуються

31 серпня 2022 року, 15:30
Зведений індекс найбільших компаній регіону Stoxx Europe 600 на 11:32 кв знизився на 0,57% і склав 417,40 пункту.

Німецький індекс DAX опустився на 0,5%, французький САС 40 – на 0,7%, британський FTSE 100 – на 0,6%. Італійський FTSE MIB та іспанський IBEX 35 знизилися на 0,23% та 0,5% відповідно.

Трейдери оцінюють нові статистичні дані з європейських країн.

Споживчі ціни у Франції, гармонізовані зі стандартами Європейського союзу, у серпні збільшились на 6,5% у річному вираженні, свідчать попередні дані Національного статистичного управління Insee. Таким чином, темпи зростання уповільнилися порівняно з 6,8% у липні. Аналітики очікували на ослаблення всього до 6,7%, повідомляє Trading Economics.

Тим часом споживчі витрати у Франції у липні впали на 0,8% щодо попереднього місяця. Середній прогноз експертів передбачав зниження на 0,3%, за даними Trading Economics. Респонденти агентства Bloomberg прогнозували скорочення на 0,2%.

Обсяг ВВП Франції у другому кварталі збільшився на 0,5% у порівнянні з попередніми трьома місяцями, свідчать остаточні дані національного статистичного інституту Insee. Остаточні дані збіглися із попередньою оцінкою. Аналітики в середньому не очікували перегляду, за даними опитування Trading Economics.
Кількість безробітних у Німеччині у серпні збільшилася на 28 тис. - до 2,497 млн, свідчать дані Федерального агентства з працевлаштування ФРН. Підйом показника було відзначено третій місяць поспіль.

Безробіття піднялося до 5,5% порівняно з 5,4% місяцем раніше.
Експерти, опитані агентством Bloomberg, у середньому прогнозували зростання кількості безробітних на 28,5 тис. та підвищення рівня безробіття до 5,5%. Респонденти Trading Economics передбачали збільшення першого показника на 28 тис. та зростання безробіття до 5,5%.

Лідерами падіння серед компонентів Stoxx Europe 600 є акції польської мережі супермаркетів Dino Polska, які втрачають у ціні 4,3%.
Акції Airbus SE дешевшають на 1,9%. Фінансовий директор європейської аерокосмічної корпорації Домінік Асам залишить свою посаду на початку березня наступного року, йдеться у повідомленні компанії. Він обійме посаду фінансового директора SAP SE.

Папери Danske Bank AS додають у ціні 0,4%. Данський банк спише заборгованість 90 тис. клієнтів через виявлення помилок у системах стягнення заборгованості.




Просмотров: 312
Другие новости