Компании

все компании

Долар США перейшов до зростання щодо євро та фунта

31 серпня 2022 року, 17:17
Долар США перейшов до зростання щодо євро та фунта стерлінгів, але залишається в мінусі в парі з японською ієною під час торгів у середу.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара США щодо шести валют (євро, швейцарський франк, ієна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), додає 0,18%, ширший WSJ Dollar Index - 0,11%.

Євро тримається на мінімумах приблизно за 20 років, інвестори оцінюють перспективи подальшого підвищення ключових ставок Європейським центральним банком (ЄЦБ) на тлі побоювань щодо економіки.

Курс євро на 14:40 кск становить $0,9993 порівняно з $1,0015 на закриття попередньої сесії.

Вартість американської валюти в парі з японською опустилася до 138,71 єни проти 138,79 єни на закриття попередніх торгів. Фунт стерлінгів торгується на рівні $1,1631 у порівнянні з $1,1655 напередодні.

Трейдери також продовжують оцінювати заяви представників керівництва Федеральної резервної системи (ФРС).
Президент Федерального резервного банку (ФРБ) Нью-Йорка Джон Вільямс в інтерв'ю газеті The Wall Street Journal сказав, що ФРС, ймовірно, знадобиться підняти ключову процентну ставку "трохи вище" рівня в 3,5%, назвавши це значення "обмежуючим" і здатним загальмувати попит. Вільямс зазначив, що ФРС буде необхідно дотримуватися значення ставки, що обмежує, "протягом наступного року".

Голова ФРС Джером Пауелл минулого тижня підтвердив рішучість американського ЦБ продовжувати посилення грошово-кредитної політики, щоб узяти під контроль інфляцію.

Трейдери оцінюють можливість підвищення ключової ставки на 75 базисних пунктів на вересневому засіданні ФРС в 73%. Таким чином, регулятор може зважитися на масштабне підвищення ставки втретє поспіль. Тим часом, деякі економісти вважають, що ФРС може підвищити ставку лише на 50 базисних пунктів.
Китайський юань зміцнюється до долара на 0,2%, до 6,8969/$1 порівняно з 6,9119/$1 на закриття попередньої сесії.

По материалам: The Wall Street Journal





Просмотров: 317
Другие новости