Компании

все компании

Акції BYD падають на 9%

31 серпня 2022 року, 13:43
Інвестиційна компанія американського мільярдера Уоррена Баффета Berkshire Hathaway продала 1,33 млн акцій BYD Co., провідного виробника автомобілів на нових джерелах енергії (NEV) у Китаї, за середньою ціною 277,1 гонконгського долара, повідомляється в документах, спрямованих на Гонконзьку фондову біржу

У результаті пакет BYD, що належить Berkshire, скоротився до 218,7 млн ​​акцій.

На цій новині котирування паперів автовиробника впали на 13% на Гонконзькій фондовій біржі. О 9:41 мск вони коштували 240,6 долара, що на 8,9% нижче за рівень на закриття попередньої сесії. Це мінімальний показник із середини травня, зазначає MarketWatch.

У короткостроковій перспективі акції BYD можуть опинитися під тиском, тому що "ми не знаємо скільки вони будуть продавати", заявив аналітик Daiwa Capital Markets Келвін Лау, маючи на увазі Berkshire Hathaway. "Вони дуже, дуже довгострокові інвестори, якщо вони почали продавати, вони можуть вийти" із BYD повністю, зазначив він.

Падіння ціни акцій автовиробника не здається надмірним, "якщо згадати, що Баффет зробив із PetroChina, той час обрано дуже вдало", вважає експерт. Він нагадав, що Berkshire продала всю свою частку в PetroChina наприкінці 2007 року, коли вартість компанії була на піку.

За останні три місяці капіталізація BYD знизилася більш ніж на 15%, тоді як фондовий індекс Hang Seng знизився на 6,2%.

По материалам: MarketWatch





Просмотров: 611
Другие новости