Компании

все компании

Верховна Рада може знову дозволити фінансувати дорожнє будівництво

30 серпня 2022 року, 23:53
Верховна Рада схвалила в першому читанні зміни до Закону про держбюджет-2022, якими знову дозволила державному дорожньому фонду спрямовувати кошти на дорожнє будівництво, тоді як на сьогодні вони можуть йти тільки на військові потреби і виплату боргів.

Як йдеться в повідомленні на сайті парламенту, за відповідний законопроєкт №7669 проголосував у вівторок 241 народний депутат за необхідного мінімуму в 226 голосів, представники фракцій "Європейська Солідарність", "Голос" і "Батьківщина" не голосували, утрималися або голосували проти.

"Щоб відновити зруйновані під час бойових дій дороги і мости, потрібні гроші. Наразі кошти дорожнього фонду спрямовуються передусім на виконання боргових зобов'язань. Законопроєкт, який сьогодні підтримала Рада за основу, повертає гроші за призначенням – в дорожній фонд на дороги", - прокоментував це рішення голова бюджетного комітету Ради Юрій Арістов на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, щонайменше 65 мостів між населеними пунктами потребують негайного відновлення, оскільки існує велика проблема з доставкою вантажів, зокрема гуманітарних. Крім того, сильно пошкоджені дороги в Чернігівській, Харківській, Волинській, Житомирській, Запорізькій та Київській областях.

"Коротше, відкривають можливість знову будувати дороги замість відправити гроші на армію", – написав у телеграм-каналі депутат Ярослав Железняк з фракції "Голос", що проголосував проти.

Крім того, в першому читанні Рада проголосувала за законопроєкт (№7668) про відновлення акцизів на паливо, які є основним джерелом наповнення дорожнього фонду.




Просмотров: 351
Другие новости