Компании

все компании

Україна має вийти на обсяг експорту зерна морем 3 млн. тонн щомісяця – Зеленський

29 серпня 2022 року, 10:00
Президент України Володимир Зеленський заявив про мету вийти на обсяг експорту українського зерна морем обсягом 3 млн тонн на місяць.

«Сьогодні можемо зробити і перші висновки про порятунок багатьох країн, багатьох народів від продовольчої кризи, яку Росія так хотіла загострити до реального голоду.

Майже місяць працює експортна зернова ініціатива, і за цей час із трьох наших морських портів – "Чорноморська", "Одеси" та "Південного" – експортували перший із 24 лютого мільйон тонн агропродукції.

Це перемога», - заявив Зеленський у відеозверненні у п'ятницю. За його словами, це означає на практиці, що українське зерно і сам факт того, що запрацював український напрямок постачання на світовий продовольчий ринок, дозволяють не допускати хаосу на ринку, знімають гостроту продовольчої кризи і не допускають катастрофічного дефіциту».

Він зазначив, що 44 судна з українською агропродукцією вже надіслано до 15 країн світу, є ще 70 заявок на прибуття суден на завантаження. «Мета – вийти на обсяг 3 млн тонн експорту морем щомісяця. І це надзвичайно важливо для Африки, Азії та Європи», - заявив Зеленський.

«Важливо і те, щоб і в нашому суспільстві усвідомлювали: цей експорт не лише підтримує міжнародну суб'єктність України, а й дає робочі місця для наших громадян – це сотні тисяч робочих місць, дає доходи для українських компаній, до нашого. бюджету та, що дуже важливо, дає кошти для посівної наступного року», - сказав він.




Просмотров: 233
Другие новости