Компании

все компании

Пентагон витратить понад $180 млн на закупівлю NASAMS для України

29 серпня 2022 року, 12:57
Міноборони США повідомило про укладання контракту з компанією Raytheon Co. вартістю $182 млн. на закупівлю передових зенітних ракетних комплексів NASAMS для України.

"Компанія Raytheon Co., Тьюксбері, штат Массачусетс, отримала контракт із фіксованою ціною на суму $182 млн 295 тис. 333 долари США на закупівлю національних передових ракетних комплексів класу "земля-повітря" (NASAMS)", - йдеться у повідомленні.

Оборонне відомство зазначає, що комплекси будуть проводитися в штаті Массачусетс, "з гаданою датою завершення 23 серпня 2024 року". Кошти виділені в рамках так званої "ініціативи сприяння безпеці України", що реалізується Вашингтоном.

Раніше повідомлялося, що США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на суму $2,98 млрд. Пакет розрахований на довгострокову перспективу.

До нього увійдуть шість додаткових національних удосконалених зенітних ракетних систем (NASAMS) з додатковими боєприпасами, 245 тис. артилерійських боєприпасів калібру 155 мм, 65 тис. боєприпасів до мінометів калібру 120 мм, до 24 проти обладнання для систем БАС Scan Eagle, системи боротьби з безпілотними повітряними суднами VAMPIRE, ракетні системи з лазерним наведенням та фінансування навчання, обслуговування та підтримки.




Просмотров: 299
Другие новости