Компании

все компании

У Бразилії виявили вкрадені у 2020 році картини на мільйони доларів

27 серпня 2022 року, 18:50
У рамках спеціальної операції поліцейські у Бразилії виявили вкрадені у 2020 році у літньої вдови картини на мільйони доларів.

Співробітники поліції вважають, що шість осіб були причетні до крадіжки 16 картин, які були оцінені більш ніж у $135 млн. У колекції викрадача були роботи відомих бразильських художників, таких як Тарсіла ду Амарал та Еміліану ді Кавалканті.

Поліція вважає, що змова з метою викрадення картин була організована дочкою 82-річної вдови, яка була одружена з колекціонером і торговцем витворами мистецтва.

На відеозаписі з місця злочину видно, як поліцейські виявили під матрацом у дерев'яному коробі ліжка понад 10 картин, а в самому низу лежало знамените полотно Амарали «Західне сонце», написане автором олією в 1929 році. Це одна із найцінніших серед знайдених робіт. Її вартість оцінюється більш ніж у 50 млн доларів.

Дві картини були відправлені до Аргентинського музею латиноамериканського мистецтва в Буенос-Айресі. Їх придбав відомий аргентинський бізнесмен та голова музею Едуардо Костянтині. Три полотна було знайдено у художній галереї у Сан-Паулу, власник якої стверджує, що придбав їх особисто у дочки вдови.




Просмотров: 1294
Другие новости