Компании

все компании

Курс долара США помірковано зміцнюється до основних світових валют

26 серпня 2022 року, 10:48
Курс долара США помірковано зміцнюється до основних світових валют вранці в п'ятницю, ринок чекає на виступ глави Федеральної резервної системи (ФРС) Джерома Пауелла на щорічному економічному симпозіумі в Джексон-Хоулі.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, ієна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), піднімається на 0,12%, ширший WSJ Dollar Index - на 0,19%.

Пара євро/долар на 8:45 МСК торгується на рівні $0,9963 порівняно з $0,9976 на закриття ринку у понеділок, євро втрачає близько 0,1%. Вартість фунта становить $1,1802 проти $1,1835 на закриття попередньої сесії, опускаючись приблизно на 0,3%. У парі з ієною курс американської валюти становить 136,86 єни проти 136,50 єни напередодні, збільшуючись на 0,25%.

Пауелл, як очікується, у своїй промові в п'ятницю підтвердить намір Федрезерва домогтися уповільнення інфляції за рахунок посилення грошово-кредитної політики. Напередодні його колеги з керівництва ФРС висловили схожі думки. Глава Федерального резервного банку (ФРБ) Філадельфії Патрік Харкер зазначив, що центробанку слід поступово підвищити ключову процентну ставку до понад 3,4%, а потім утримувати її на цьому рівні протягом якогось часу.

Голова ФРБ Канзас-Сіті Естер Джордж сказала, що розмір вересневого підвищення ставки поки що важко передбачити через брак даних. Так, звіт про серпневу інфляцію в Штатах буде оприлюднено лише 13 вересня, за тиждень до засідання Федрезерва. Ринок також оцінює опубліковані напередодні дані, згідно з якими скорочення ВВП США у другому кварталі становило 0,6% у перерахунку на річні темпи. Попередня оцінка була гіршою і вказувала на падіння на 0,9%.

 У п'ятницю міністерство торгівлі США оприлюднить звіт про доходи та витрати населення у липні. Цей звіт також містить дані про індекс споживчих цін (індекс PCE), що уважно відстежує Федрезерв при оцінці ризиків інфляції. У червні індекс підскочив на 6,8% у річному вираженні, рекордними темпами з 1982 року, а без урахування цін на продукти харчування та паливо зростання становило 4,8%. Опитані Trading Economics аналітики очікують уповільнення зростання другого показника до 4,7% у липні.




Просмотров: 417
Другие новости