Компании

все компании

Найбільший авіаперевізник Австралії Qantas Airways скоротив чистий збиток майже вдвічі

25 серпня 2022 року, 17:02
Найбільший авіаперевізник Австралії Qantas Airways Ltd. у 2022 фінансовому році скоротив чистий збиток майже вдвічі, більше прогнозу аналітиків.

Як повідомляється в прес-релізі авіакомпанії, чистий збиток за рік, що завершився 30 червня, склав 860 млн австралійських доларів ($600 млн) порівняно з 1,69 млрд австралійських доларів у попередньому фінроці.

Виручка авіаперевізника підскочила на 53,5%, близько 9,1 млрд австралійських доларів на тлі збільшення пасажиропотоку після пандемії коронавірусу. Консенсус-прогноз аналітиків, опитаних FactSet, передбачав чисті збитки компанії в розмірі 934 доларів при виручці на рівні 8,68 млрд доларів.

Доподатковий збиток становив 1,86 млрд австралійських доларів порівняно з 1,77 млрд доларів роком раніше. Показник не враховує продаж землі авіакомпанією на суму 686 млн. доларів, які були спрямовані на скорочення боргу.

Чистий борг Qantas станом на 30 червня скоротився до 3,94 млрд доларів з піку, зафіксованого під час пандемії, в 6,4 млрд доларів і виявився нижчим за цільовий діапазон 4,2-5,2 млрд доларів.

Авіаперевізник, як і минулого року, вирішив не виплачувати річні дивіденди, але повідомив, що направить 400 млн доларів на зворотний викуп акцій. Qantas також повідомила, що з квітня прийняла на роботу понад 1,5 тис нових співробітників після різкого скорочення персоналу під час пандемії.

Останнім часом нестача робочої сили призвела до затримок і скасування рейсів Qantas, негативно позначившись на репутації авіакомпанії. Котирування акцій Qantas зросли на 7,05% за підсумками торгів у четвер. З початку року капіталізація компанії знизилася на 3%, до 8,57 млрд. австралійських доларів.




Просмотров: 361
Другие новости