Компании

все компании

Фондові ринки найбільших держав АТР зростають у ході торгів у четвер

25 серпня 2022 року, 12:12
Фондові ринки найбільших держав Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) зростають у ході торгів у четвер, підтримані підйомом американських фондових індексів.

Торги в Гонконгу стартували о 8:00 кск - пізніше звичайного через попередження влади про тайфун, що насувається. Китайський індекс Shanghai Composite до 8:10 кск піднявся на 0,4%, гонконгський Hang Seng – на 1,5%.

Китайська фармацевтична компанія China Resources Pharmaceutical Group Ltd. у першому півріччі збільшила чистий прибуток на 24% багато в чому завдяки зростанню виручки підрозділу, який виробляє лікарські препарати. Акції China Resources Pharmaceutical дорожчають на 2%.

Папери туристичній China Tourism Group Duty Free Corp. при відкритті дебютних торгів у Гонконгу впали на 24%. Найбільш активно у Гонконгу дорожчають папери China Mengniu Dairy Co. Ltd. (+5,3%), JD.com Inc. (5,1%), Alibaba Group Holding Ltd. (+4,4%) та Meituan (+3,8%).

Японський індекс Nikkei 225 до 8:16 кск підвищився на 0,65%. Найсильніше серед компонентів індексу дорожчають акції виробника полімерів Unitika Ltd. (+5,9%), сталеливарної Japan Steel Works Ltd. (+5,5%) та фармацевтичної Daiichi Sankyo Co. Ltd. (+4,7%). Банк Японії продовжить пом'якшення монетарної політики, оскільки поточне підвищення рівня інфляції, викликане зростанням цін на енергоресурси, навряд чи виявиться стійким, заявив один із керівників центробанку країни Тойокі Накмура.

"Зважаючи на нинішню ситуацію, за якої ціни тільки на деякі товари зростають значно через подорожчання імпорту, було б більш ефективно вжити інших заходів, які стосуються тільки цих товарів, а не задіяти монетарну політику, яка контролює весь попит", - зазначив Накамура. Південнокорейський індекс Kospi до 8:23 кск зріс на 1%.

Акції одного з найбільших у світі виробників чіпів та споживчої електроніки Samsung Electronics Co. дорожчають на 1%, автовиробника Hyundai Motor Co. – на 1,9%. Банк Кореї у четвер підвищив базову ставку за підсумками четвертого засідання поспіль – на 25 б.п., до 2,5% річних. Банк робить такий крок для боротьби з інфляцією, що підвищується, хоч і сповільнив темпи підйому ставки порівняно з 50 б.п. на минулому засіданні.

Крім того, Центробанк Південної Кореї знизив прогноз зростання ВВП країни на поточний рік до 2,6% із 2,7%, озвучених у травні. Для інфляції прогноз було підвищено до 5,2% із 4,5%.

Австралійський S&P/ASX 200 укріплюється на 0,7%. Акції видобувної уран компанії Paladin Energy Ltd. підскочили на 11,5% новини про те, що японський прем'єр-міністр Фуміо Кісіда доручив уряду розглянути можливість будівництва нової АЕС, що може збільшити попит на уран. Папір платіжний EML Payments Ltd. дорожчають на 2,5% після оголошення про зворотний викуп акцій на суму 20 млн австралійських доларів ($13,8 млн).




Просмотров: 313
Другие новости