Компании

все компании

Фондові індекси найбільших країн Європи зростають у четвер

25 серпня 2022 року, 12:57
Фондові індекси найбільших країн Західної Європи зростають на торгах у четвер.

Інвестори аналізують свіжі статистичні дані та стежать за коментарями політиків та банкірів на щорічному економічному симпозіумі в Джексон-Хоулі в США, який розпочинається 25 серпня. Зведений індекс найбільших компаній регіону Stoxx Europe 600 на 11:30 кск зріс на 0,7% і склав 435,07 пункту.

Німецький індекс DAX піднімається на 0,76%, французький САС 40 – на 0,63%, британський FTSE 100 – на 0,7%.

Італійський FTSE MIB та іспанський IBEX 35 зростають на 0,5% та 0,73% відповідно. Економіка Німеччини у другому кварталі зросла на 0,1% у порівнянні з попередніми трьома місяцями, показали остаточні дані Федерального статистичного агентства ФРН (Destatis).

Спочатку було оголошено про нульову зміну ВВП країни у квітні-червні та аналітики, опитані Trading Economics, не очікували перегляду показника. У річному вираженні зростання ВВП з поправкою на кількість робочих днів склало 1,7%, тоді як раніше повідомило про підвищення на 1,4%.

Індекс ділової довіри у Франції в серпні скоротився до 104 пунктів із 106 пунктів місяцем раніше, згідно з даними Національного статистичного управління країни Insee. Середній прогноз аналітиків, опитаних The Wall Street Journal, передбачав показник у розмірі 105 пунктів.

Рівень довіри бізнесменів до економіки Німеччини в серпні знизився до 88,5 пунктів з 88,7 пунктів у липні, йдеться в доповіді дослідницької організації IFO. Показник знаходиться на мінімумі з червня 2020 року, але виявився кращим за прогноз аналітиків у розмірі 86,8 пункту, пише Trading Economics.

Котирування акцій швейцарської фармацевтичної компанії Novartis AG зростають на 0,7%. Компанія планує виділити підрозділ Sandoz, який виробляє препарати-дженерики, та розмістити його акції на Швейцарській фондовій біржі (SIX Swiss Exchange).

Папери німецької енергетичної RWE AG дорожчають на 0,3%. Компанія купує польського виробника елементів для сонячних батарей Alpha Solar у рамках стратегії щодо зміцнення бізнесу відновлюваної енергетики у Центральній Європі. Серед лідерів зростання у складі зведеного регіонального індексу торгуються акції датського виробника діагностичного обладнання Ambu A/S (+8,5%), польській компанії IT Allegro.eu S.A. (+5,2%) та шведській нафтогазовій Orron Energy AB (+4,9%).

По материалам: The Wall Street Journal





Просмотров: 242
Другие новости