Компании

все компании

Перший поїзд із 1,2 тис. тонн української кукурудзи прибув до порту Росток

24 серпня 2022 року, 11:56
До порту Росток (Німеччина) прибув пробний залізничний потяг з 21 вагона з 1,2 тис. тонн фуражної кукурудзи, незабаром до країни в'їде ще три потяги з кукурудзою з України, повідомляється на сайті німецького видання NRD.

За його даними, поїзд із кукурудзою перебував у дорозі близько восьми днів, у які увійшло перевантаження сільгосппродукції у вузькоколійні вагони на українсько-польському кордоні, після чого компанія DB Cargo доставила вантаж до Ростока, де сільгосппродукція перевантажена в портові зерносховища. Видання уточнює, що кукурудза торішнього врожаю у хорошому стані.

Уточнюється, що координацією поїздів займається компанія BAT Agrar з Ратцебурга (Німеччина). Поки невідомо, куди далі вирушить сільгосппродукція, що прибула в порт Ростока.

"Через агресивну війну Росії в Україні багато експортних маршрутів місцевого сільського господарства стали важкими або неможливими. Однак відповідно до угоди цього місяця знову почався експорт через Чорне море", - нагадала видання у повідомленні.

Як повідомлялося, у квітні німецький концерн Deutsche Bahn та дочірня логістична компанія DB Cargo зайнялися перенаправленням експорту зернових з України через залізничну інфраструктуру замість їхнього традиційного експорту через українські морпорти, на той момент заблоковані російським флотом.

Секретар парламенту у федеральному міністерстві транспорту Німеччини Міхаель Тойрер заявив, що Німеччина зобов'язана забезпечити відправку 20 млн. тонн зерна з України для запобігання голоду на планеті.




Просмотров: 273
Другие новости