Компании

все компании

Фондові індекси найбільших держав АТР змінилися різноспрямовано у середу

24 серпня 2022 року, 16:16
Фондові індекси найбільших держав Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) змінилися різноспрямовано на торгах у середу.

Трейдери сфокусувалися на щорічному економічному симпозіумі в Джексон-Хоулі, на якому зокрема виступить голова Федеральної резервної системи (ФРС) Джером Пауелл.

При цьому побоювання інвесторів з приводу подальшого зростання процентних ставок у Штатах посилилися після того, як голова Федерального резервного банку (ФРБ) Міннеаполісу Ніл Кашкарі сказав, що якщо інфляція виявиться значно стійкішою, ніж очікують ринки, ФРС доведеться діяти агресивніше протягом більш тривалого. часу, пише Trading Economics.

Японський індекс Nikkei 225 до закриття торгів знизився на 0,5%.

Найсильніше серед компонентів індексу подешевшали акції розробника ігор Konami Group Corp. (-2,8%), виробника ігрових консолей та відеоігор Nintendo Co. Ltd. (-2,6%) та рітейлера Marui Group Co. Ltd (-2,3%).

Також тиск на індикатор чинили акції технологічного сектора. У тому числі подешевшали акції Tokyo Electron (-2,2%), Keyence (-1,2%), Recruit Holdings (-2%) та M3 Inc. (-1,4%).

Китайський індекс Shanghai Composite опустився на 1,9%, досягнувши мінімуму за два тижні. Гонконгський Hang Seng знизився на 1,2%, опустившись до мінімальної позначки за приблизно шість місяців.

У Гонконгу найбільше подешевшали папери виробника скла Xinyi Glass Holdings Ltd. (-5,7%), виробника автомобілів BYD Co. Ltd. (-5,2%) та випускає сонячні панелі Xinyi Solar Holdings Ltd. (-4,9%).

Тим часом, акції Ping An Insurance (Group) Co. of China Ltd. зросли на 3%. Китайська страхова компанія звітувала про зростання чистого прибутку в першому півріччі на 3,9%, при цьому зростання показника за цей період було відзначено вперше за три роки.
Папір JD.com Inc. подорожчали на 0,2% Китайський інтернет-рітейлер збільшив чистий прибуток у другому кварталі 2022 року більш ніж уп'ятеро, виручку – на 5,4%.

Південнокорейський індекс Kospi збільшився на 0,5%.

Акції одного з найбільших у світі виробників чіпів та споживчої електроніки Samsung Electronics Co. подешевшали на 0,2%, автовиробника Hyundai Motor Co. – на 0,5%.

Тим часом, папери виробника сонячних батарей Hyundai Energy Solutions Co. Ltd. подорожчали на 17,4%
Австралійський S&P/ASX 200 укріпився на 0,5%.

Ринкова вартість найбільшої гірничодобувної компанії світу BHP зросла на 1,1%, її конкурента Rio Tinto Ltd. – знизилася на 0,6%.




Просмотров: 293
Другие новости