Компании

все компании

Європейські індекси знижуються на побоюваннях щодо рецесії

24 серпня 2022 року, 14:59
Фондові індекси країн Західної Європи опускаються під час торгів у середу.

Зведений індекс найбільших компаній регіону Stoxx Europe 600 на 12:33 кск знизився на 0,2% і склав 430,47 пункту.
Німецький індекс DAX опустився на 0,45%, французький САС 40 – на 0,27%, британський FTSE 100 знизився на 0,42%. Італійська FTSE MIB втратила 0,35%, іспанська IBEX 35 - 0,24%.

Трейдери чекають щорічного економічного симпозіуму в Джексон-Хоулі, на якому виступить голова Федеральної резервної системи (ФРС) Джером Пауелл.

При цьому побоювання інвесторів з приводу подальшого зростання процентних ставок у Штатах посилилися після того, як голова Федерального резервного банку (ФРБ) Міннеаполісу Ніл Кашкарі сказав, що якщо інфляція виявиться значно стійкішою, ніж очікують ринки, ФРС доведеться діяти агресивніше протягом більш тривалого. часу, пише Trading Economics.

Крім того, інвестори дедалі більше побоюються рецесії у світовій економіці на тлі високої інфляції в Європі та падіння курсу євро, пише Trading Economics.
Акції easyJet PLC дешевшають на 1,8%. Британська бюджетна авіакомпанія призначила трьох нових невиконавчих директорів, вони набудуть посади 1 вересня.
Папери Telenor ASA втрачають 0,5%. Норвезький постачальник телекомунікаційних послуг повідомив про зміни у структурі керівництва низки підрозділів та створення нових підрозділів для інфраструктури та супутніх послуг.

Ціна акцій Clean Power Hydrogen PLC зменшується на 2,1%. Британська компанія, що спеціалізується на технологіях з видобутку водню, спрогнозувала виручку за 2022 рік слабше за очікування.

Акції BATM Advanced Communications Ltd. падають на 4,4%. Британський провайдер телекомунікаційних технологій та систем для медичних лабораторій скоротив доподатковий прибуток у першому півріччі поточного року на тлі скорочення виручки у біомедичному підрозділі.

Серед лідерів зниження в індексі Stoxx 600 знаходяться папери фінського енергоконцерну Fortum Oyj (-5,1%), шведського постачальника хмарних платформ Sinch AB (-4,4%) та сервісу доставки продуктових наборів HelloFresh SE (-4,3%).




Просмотров: 281
Другие новости