Компании

все компании

Долар США зміцнюється в середу в парі з євро

24 серпня 2022 року, 09:44
Долар США зміцнюється в середу в парі з євро на "яструбиних" коментарях чергового представника Федеральної резервної системи (ФРС).

Президент Федерального резервного банку (ФРБ) Міннеаполісу Ніл Кашкарі заявив у вівторок, що американському ЦБ необхідно продовжувати підйом ставки доти, доки не стане ясно, що дуже висока інфляція в США відступає.

"Багато параметрів вказує на максимальну зайнятість в економіці США за дуже високої інфляції. Це абсолютно незбалансована ситуація, у зв'язку з чим мені ясно, що ми повинні продовжувати посилення політики, щоб привести ситуацію до рівноваги", - заявив Кашкарі під час заходу в Міннеаполісі.

У центрі уваги трейдерів цього тижня щорічний економічний симпозіум у Джексон-Хоулі, який організує ФРБ Канзас-Сіті. Голова ФРС Джером Пауелл, який виступить у Джексон-Хоулі в п'ятницю, як очікується, підтвердить прихильність американського ЦП до швидкого підйому ставок для стримування інфляції.

"Пауелл, ймовірно, підтвердить, що ФРС підніме ставку так високо, як це буде потрібно, і підвищуватиме її стільки, скільки потрібно", - заявив аналітик Standard Chartered Стів Інглендер, слова якого наводить Financial Times.

Судячи з котирувань ф'ючерсів на рівень базової процентної ставки, ринок чекає на її підвищення Федрезервом у вересні знову на 75 базисних пунктів, зазначає Trading Economics.

Курс євро до долара за даними на 9:00 за київським часом складає $0,9945 порівняно з $0,9971 на закриття попередньої сесії. Фунт стерлінгів подешевшав до $1,1809 порівняно з $1,1835 напередодні.

Вартість американської валюти в парі з ієною опустилася до 136,65 єни проти 136,75 єни на закриття ринку у вівторок.
Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара США щодо шести валют (євро, швейцарський франк, ієна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), додає менше 0,1%, ширший WSJ Dollar Index - 0,18%.

теги: долар, євро



Просмотров: 264
Другие новости