Компании

все компании

Курс євро досяг паритету в парі з доларом напередодні

23 серпня 2022 року, 12:52
Курс євро досяг паритету в парі з доларом напередодні, і деякі аналітики вважають, що європейська валюта може продовжити зниження через ризики в економіці єврозони, пише агентство Bloomberg.

Банк Morgan Stanley прогнозує, що євро опуститься до $0,97 цього кварталу, чого не траплялося з початку 2000-х років.

Аналітики Nomura International Plc очікують, що наприкінці вересня євро коштуватиме $0,975, після чого допускають подальше зниження до $0,95 або навіть нижче. "Євро опинився під тиском наприкінці літа, частково за рахунок високого попиту на долари і частково за рахунок дамоклова меча, що нависає над європейською економікою", - написав валютний стратег Societe Generale Кіт Джукс.

Економіка Європи більше схильна до ризиків у зв'язку з російською військовою агресією в Україні та дефіцитом енергоносіїв.

Регіон зіткнувся з рекордними цінами на природний газ, а також з логістичними проблемами через обмілення річок та неможливість доставляти паливо річковим транспортом.

Також ринок стежить за політикою центробанків світу, які піднімають ставки на тлі високої інфляції і намагаються уникнути рецесії. Тому в центрі уваги цього тижня стане щорічний симпозіум у Джексон-Хоулі, який організує Федеральний резервний банк (ФРБ) Канзас-Сіті. Захід пройде 25-27 серпня.

По материалам: Bloomberg





Просмотров: 187
Другие новости