Компании

все компании

Курс долара США помірковано зміцнюється до євро та фунта стерлінгів

23 серпня 2022 року, 11:26
Курс долара США помірковано зміцнюється до євро та фунта стерлінгів вранці у вівторок, інвестори чекають на статдані з єврозони і стежать за діями центробанків світу.

Розрахунковий ICE індекс, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, ієна, канадський долар, фунт стерлінгів та шведська крона), піднімається менш ніж на 0,1%.

Пара євро/долар на 9:05 кск торгується на рівні $0,9919 порівняно з $0,9943 на закриття ринку в понеділок, євро втрачає 0,25%. Вартість фунта становить $1,1744 проти $1,1768 на закриття попередньої сесії, опускаючись приблизно на 0,1%.

У парі з ієною курс американської валюти становить 137,39 єни проти 137,51 єни напередодні, опускаючись на 0,1%. Напередодні курс долара знову перевищив курс євро – це вже траплялося у середині липня, і тоді це сталося вперше за 20 років. Ослаблення європейської валюти зумовлене побоюваннями рецесії в єврозоні на тлі енергетичної кризи, пише Trading Economics.

Учасників ринку цікавить, що про ситуацію, що склалася в економіці єврозони, думає Європейський центральний банк і які його подальші плани щодо ключових процентних ставок. Вони сподіваються отримати відповіді на свої запитання з протоколу липневого засідання ЄЦБ, який буде оприлюднено у четвер.

За підсумками минулого засідання, регулятор підвищив ставки на 50 базисних пунктів. Крім того, у вівторок буде оприлюднено попереднє значення індексу менеджерів із закупівель (PMI) у єврозоні за серпень. Опитані Trading Economics аналітики очікують, що зведений індекс у поточному місяці впав до 49 пунктів із 49,9 пунктів у липні.




Просмотров: 381
Другие новости