Компании

все компании

Фондові індекси країн Європи не демонструють єдиної динаміки

23 серпня 2022 року, 16:36
Фондові індекси країн Західної Європи не демонструють єдиної динаміки під час торгів у вівторок.

Зведений індекс найбільших компаній регіону Stoxx Europe 600 на 11:32 кск знизився на 0,09% і склав 432,78 пункту. Німецький індекс DAX піднявся на 0,24%, французький САС 40 – на 0,2%, британський FTSE 100 знизився на 0,41%. Італійська FTSE MIB зросла на 0,61%, іспанська IBEX 35 втратила 0,45%.

Тиск на ринки надають побоювання інвесторів, що зберігаються, з приводу рецесії у світовій економіці, високої інфляції, зростання цін на газ і перспективи подальшого підвищення ключових ставок. Трейдери навіть оцінюють нові статистичні дані з єврозони.

Зведений індекс менеджерів закупівель (PMI) у єврозоні в серпні опустився до 49,2 пунктів з 49,9 пунктів місяцем раніше, згідно з попередніми даними S&P Global. Аналітики, опитані Trading Economics, в середньому очікували на суттєвіше зниження показника, до 49 пунктів.

Таким чином, індекс опустився нижче за позначку в 50 пунктів, що відокремлює зростання ділової активності від падіння, другий місяць поспіль. "Свіжі дані про PMI у єврозоні вказують на те, що економіка скорочується протягом третього кварталу поточного року", - сказав директор S&P Global Market Intelligence з економіки Ендрю Харкер.

При цьому PMI обробної промисловості опустився до 49,7 пунктів з 49,8 пунктів у липні, що стало мінімумом з червня 2020 року. Аналітики в середньому прогнозували показник на рівні 49 пунктів. Індикатор сфери послуг знизився з 51,2 пунктів до 50,2 пунктів, опустившись до мінімального показника з квітня 2021 року.

Аналітики в середньому прогнозували його на рівні 50,5 пунктів. Центральною подією цього тижня буде щорічний економічний симпозіум у Джексон-Хоулі, який організує Федеральний резервний банк (ФРБ) Канзас-Сіті, який пройде 25-27 серпня. Голова ФРС Джером Пауелл виступить на симпозіумі у п'ятницю. На заході цього року також виступлять член виконавчого комітету Європейського центрального банку (ЄЦБ) Ізабель Шнабель і голова Банку Англії Ендрю Бейлі. Тим часом, голова ЄЦБ Крістін Лагард не планує відвідувати симпозіум, пише агентство Bloomberg.

Серед лідерів зниження в індексі Stoxx 600 знаходяться папери швейцарської онлайн-аптеки Zur Rose Group AG (-3,4%), німецької фармацевтичної Evotec SE (-3,4%) та датської транспортно-логістичної A.P. Moeller-Maersk A/S (-3%).

Акції Uniper SE дорожчають на 1,4%. Німецька енергетична компанія відновить роботу вугільної електростанції Heyden 4 у місті Петерсхаген із 29 серпня, щоб підтримати рівень вироблення електроенергії на тлі скорочення постачання російського газу. Електростанція працюватиме до квітня 2023 року, надалі цей період може бути продовжено, йдеться у повідомленні компанії.

Ціна паперів John Wood Group PLC зменшується на 4,4%. Британська нафтосервісна компанія збільшила доподатковий збиток у першому півріччі поточного року, а також скоротила виручку, при цьому показник виявився слабшим за прогнози.

По материалам: Bloomberg





Просмотров: 395
Другие новости