Компании

все компании

Котирування ф'ючерсів на фондові індекси США знижуються в понеділок

22 серпня 2022 року, 17:13
Котирування ф'ючерсів на американські фондові індекси знижуються в понеділок, тиск на ринок продовжують занепокоєння збереження швидких темпів підйому ставки Федеральною резервною системою (ФРС).

ФРС вже значно підвищила ставку цього року і, ймовірно, продовжить посилювати політику, незважаючи на ризик рецесії в економіці США. Нещодавнє ралі на американському фондовому ринку було викликано оптимізмом, що зріс, що Федрезерв може вже в 2023 році приступити до зниження ставок, проте протокол липневого засідання, опублікований минулого тижня, а також заяви представників ЦБ послабили подібні очікування, пише Market Watch.

Центральною подією цього тижня буде щорічний економічний симпозіум у Джексон-Хоулі, який організує Федеральний резервний банк (ФРБ) Канзас-Сіті, який пройде 25-27 серпня. Глава ФРС Джером Пауелл виступить на симпозіумі у п'ятницю. "Оскільки ринок акцій намагається визначитися з напрямком на тлі невизначеності перспектив економіки, виступ Пауелла буде однією з ключових подій, здатних змінити прогнози щодо темпів підвищення ставки поряд з даними щодо інфляції та безробіття, які будуть оприлюднені до вересневого засідання ФРС", - зазначає аналітик.

Deutsche Bank Тім Вессел. Акції Signify Health злетіли в ціні на 42% під час попередніх торгів у понеділок на інформації про те, що інтерес до компанії, яка є розробником технологій для закладів охорони здоров'я, виявив американський інтернет рітейлер Amazon.com Inc.

Вартість паперів Amazon опустилася на 2%. Серед інших компаній, зацікавлених у покупці Signify Health, – страховик UnitedHealth Group Inc. та оператор мережі аптек CVS Health Corp. Котирування акцій цих компаній втрачають відповідно 0,6% та 0,9%. Папери Tesla Inc. подешевшали на 2,1%.

Глава компанії Ілон Маск анонсував у неділю підвищення вартості преміальної системи повністю автономного водіння FSD (Full Self-Driving) з вересня на 25% до $15 тис.

Значення вересневого ф'ючерсу E-mini на індекс S&P 500 до 15:55 у понеділок опустилося на 1,19% і склало 4181 пункт. Котирування вересневого ф'ючерсу E-mini на індекс Dow Jones зменшилося на 1%, до 33368 пунктів. Ф'ючерс на індекс Nasdaq 100 на вересень знизився на 1,51% до 13068,25 пункту.

По материалам: MarketWatch





Просмотров: 308
Другие новости