Компании

все компании

Китай має намір захистити врожай від посухи, штучно викликаючи дощі

22 серпня 2022 року, 13:39
Влада КНР на тлі аномальної спеки збирається зберегти врожай, викликавши штучним чином дощі, передає в неділю Associated Press (AP) з посиланням на міністерство сільського господарства Китаю.

"На сайті відомства, очолюваного міністром Тан Женьцзяном, йдеться, що влада намагатиметься збільшити обсяг опадів за рахунок засіву хмар - введення туди особливих хімічних речовин, а також обприскуватиме сільськогосподарські культури водоутримувальною добавкою, яка обмежить випаровування вологи з них", - повідомляє агентство.

Тан Женьцзянь заявляв, що найближчі 10 днів є вкрай важливими для збереження врожаю на півдні КНР. За даними AP, Китай переживає найспекотніше літо з того моменту, як 61 рік тому влада почала спостереження за такими природними явищами.

 Влада провінції Сиучань та сусідньої Хубей повідомляла, що спека занапастила тисячі гектарів сільськогосподарських культур і завдала збитків урожаю на мільйонах гектарів. Напередодні адміністрація провінції Хубей оголосила про надзвичайну ситуацію із посухою та про початок видачі гуманітарної допомоги.

У провінції Сичуань 819 тис осіб не вистачає питної води. AP уточнює, що скорочення обсягів урожаю в КНР матиме глобальне значення та посилить інфляцію у США та Європі. Тим часом у неділю керуючі заводів у Сичуані, які виготовляють сонячні панелі, мікрочіпи та інші промислові товари, очікують, чи зможуть відновити роботу після шестиденного простою.

Раніше на заводах довелося призупинити виробництво через нестачу води, яка використовується при генерації електроенергії. Так, 80% електроенергії в провінції виробляють ГЕС, а влада зазначала, що рівень води в резервуарах впав до половини від нормального.

У Сичуані запровадили різноманітні заходи економії електрики. У понеділок повідомлялося, що в Ухані – ключовій точці стеження за Янцзи – фахівці зафіксували рівень річки на позначці 17,54 м, тобто на шість метрів нижче, ніж середні показники за попередні роки. Також йдеться про найнижчий рівень води в річці з початку запису таких даних - з 1865 року.

Високі температури утримуються на півдні Китаю з липня. Багато країн Європи, включаючи Британію, Францію, ФРН та Іспанію, також переживають аномальну спеку та посуху.




Просмотров: 436
Другие новости