Компании

все компании

Фондові індекси країн Західної Європи знижуються у понеділок

22 серпня 2022 року, 15:31
Фондові індекси країн Західної Європи знижуються на початку торгів у понеділок за акціями автомобільного, хімічного та технологічного сектора.

Зведений індекс найбільших компаній регіону Stoxx Europe 600 на 11:22 кск знизився на 1,1% і склав 432,52 пункту. Німецький індекс DAX опустився на 1,84%, французький САС 40 – на 1,78%, британський FTSE 100 – на 0,64%. Італійський FTSE MIB та іспанський IBEX 35 втратили 1,8% та 1,4% відповідно. Побоювання інвесторів призвели до недавніх заяв керівників Федеральної резервної системи (ФРС), які висловилися за продовження курсу на агресивне піднесення ставки для уповільнення інфляції в Сполучених Штатах.

Крім того, учасники ринку побоюються рецесії в Європі, настання якої може прискорити енергетичну кризу. Як повідомлялося, "Газпром" призупинить єдиний робочий газоперекачувальний агрегат відправної компресорної станції магістралі "Північний потік" на три доби, з 31 серпня по 2 вересня, для проведення технічного обслуговування та планово-попереджувальних робіт. Також інвестори чекають на попередні дані про індекс менеджерів із закупівель (PMI) у єврозоні за серпень, які будуть опубліковані у вівторок.

Акції британського оператора зв'язку Vodafone Group PLC слабо змінюються після новини про продаж угорського підрозділу за 715 млрд форинтів ($1,78 млрд) місцевому оператору 4iG Public Limited Company та держкомпанії Corvinus Zrt. Ціна паперів Credit Suisse знижується на 1,2%.

Швейцарський банк оголосив про призначення Дикситу Джоші з Deutsche Bank новим фінансовим директором, а також ввів нову посаду операційного директора та призначив на неї Франческу Макдону, яка раніше очолювала Bank of Ireland. Капіталізація британського оператора мережі кінотеатрів Cineworld Group Plc зросла на 8,4% після обвалу на 58% минулої п'ятниці.

Компанія у понеділок підтвердила, що розглядає можливість процедури банкрутства у США в рамках процесу реструктуризації. Котирування німецької компанії Fresenius SE & Co., що працює у сфері охорони здоров'я, підскочили на 6,1%, ставши одноосібним лідером зростання в індексі Stoxx Europe 600. Компанія повідомила про звільнення головного виконавчого директора Штефана Штурма наприкінці серпня.

Новим головою стане Міхаель Сен, який зараз очолює підрозділ Fresenius Kabi. У числі лідерів зниження в індексі Stoxx 600 знаходяться папери німецької генеруючої компанії Uniper SE (-10%), шведської нафтогазової компанії Orron Energy AB (-8,6%) та швейцарської онлайн-аптеки Zur Rose Group AG (-8,4%).




Просмотров: 194
Другие новости