Компании

все компании

Rivian Automotive припинить випуск автомобілів через низький попит на них

20 серпня 2022 року, 10:55
Американський виробник електричних пікапів та позашляховиків Rivian Automotive Inc. припинить випуск автомобілів у мінімальних комплектаціях через низький попит на них.

Таким чином, пікап R1T тепер коштуватиме щонайменше $73 тис. - на $5,5 тис. більше, ніж раніше, а ціна позашляховика R1S становитиме від $78 тис.
Згідно з інформацією, розміщеною на сайті Rivian, компанія відмовляється від базової комплектації "Explore", на яку робила ставку під час запуску автомобілів у продаж.

"Наразі лише невеликий відсоток наших покупців обрав цю конфігурацію", - зазначають у компанії.

У Rivian розраховують, що відмова від комплектації "Explore" дозволить їй "оптимізувати ланцюжки поставок і зрештою постачати автомобілі швидше".

У березні цього року компанія спробувала підняти ціни на автомобілі, заявивши про різке зростання виробничих витрат і нестачу напівпровідникових компонентів, проте зіткнулася з різкою негативною реакцією з боку споживачів і відмовилася від підвищення, зазначає агентство Bloomberg.

Акції Rivian втрачають у ціні 5,7% під час попередніх торгів у п'ятницю. З початку поточного року їхня вартість впала на 67%.

По материалам: Bloomberg





Просмотров: 670
Другие новости