Компании

все компании

Долар США зміцнюється і знову близький до паритету в парі з євро

20 серпня 2022 року, 18:27
Долар США впевнено зміцнюється до євро, єни та фунта стерлінгів на торгах у п'ятницю.

Пара євро/долар на 16:00 МСК торгується на рівні $1,0061 порівняно з $1,0088 на закриття попередньої сесії.

Курс американської валюти знову наближається до паритету в парі з євро, якого він досяг у середині липня вперше за 20 років. Євро відскочив від паритетного рівня, проте це зміцнення поступово зникає на тлі прогнозів збереження Федеральною резервною системою (ФРС) швидких темпів посилення грошово-кредитної політики.

Протокол липневого засідання ФРС, опублікований у середу, показав, що американський ЦБ має намір продовжувати зростання базової процентної ставки, щоб стримати інфляцію, але готовий уповільнити темпи її підвищення, якщо дозволить ситуація в економіці. Згідно з протоколом, пріоритетом керівників ФРС є боротьба з інфляцією, у зв'язку з чим вони вважають за необхідне підняти ставку до рівня, який обмежуватиме економічну активність.

Президент Федерального резервного банку (ФРБ) Сент-Луїса Джеймс Баллард заявив в інтерв'ю The Wall Street Journal у четвер, що, ймовірно, підтримає чергове зростання ставки на 75 базисних пунктів (б.п.) на вересневому засіданні Федрезерва.

"У нас досить хороші економічні показники, і у нас дуже висока інфляція, тому я вважаю, що має сенс піднімати ставку вище, до рівня, що обмежує економічну активність", - сказав Баллард.

Глава ФРБ Канзас-Сіті Естер Джордж виклала обережнішу позицію. За її словами, керівники ФРС продовжать обговорювати, якими темпами підвищуватиметься ставка надалі, хоча її напрямок є доволі зрозумілим.

ICE, що розраховується, показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, ієна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), додає в п'ятницю 0,42%, ширший WSJ Dollar Index - 0,37%.

Вартість американської валюти в парі з ієною піднялася в ході торгів до 136,84 єни проти 135,89 єни напередодні. Фунт подешевшав до $1,1846 проти $1,1931 напередодні.

По материалам: The Wall Street Journal


теги: долар, євро



Просмотров: 277
Другие новости