Компании

все компании

20 вересня СК "ВУСО" розгляне питання щодо приєднання "АСКА"

20 серпня 2022 року, 19:49
Акціонери ПрАТ "Страхова компанія "ВУСО" (Київ) на зборах 20 вересня розглянуть питання про приєднання ПрАТ "Українська акціонерна страхова компанія АСКА" (м. Запоріжжя), погодження шляхів та умов проведення реорганізації, прийняття товариством майна, прав та обов'язків, наголошується на порядку денному зборів акціонерів СК "ВУСО", оприлюдненому в інформаційній базі НКЦПФР.

Згідно з проектом рішень зборів, внаслідок реорганізації ПрАТ "УАСК АСКА" припиняє діяльність як юридична особа. СК "ВУСО" за передавальним актом приймає майно, права та обов'язки "УАСК АСКА" та стає її правонаступником.

Прості акції "УАСК АСКА", анулюються шляхом приєднання, конвертуються у прості акції СК "ВУСО". Привілейовані акції "УАСК АСКА" конвертуються у прості акції "СК "ВУСО".

Розміщення акцій "СК "ВУСО" здійснюється шляхом конвертації акцій "УАСК АСКА" в акції СК "ВУСО", що випускаються товариством з цією метою, та їх розподіл між акціонерами "УАСК АСКА" здійснюється у порядку та за коефіцієнтом конвертації акцій, визначеним у Договорі про приєднання.

Кількість акцій СК "ВУСО", яку отримує кожен акціонер, що бере участь у розподілі таких акцій, визначається шляхом множення кількості належних йому акцій у статутному капіталі "УАСК АСКА" на коефіцієнт конвертації, що визначається як співвідношення номінальної вартості акції "УАСК АСКА" до номінальної вартості акції "СК "ВУСО". Коефіцієнт конвертації акцій дорівнює 1.0 (один).

Крім того, враховуючи наявність у місті Запоріжжі відокремленого підрозділу СК "ВУСО", а також відсутність необхідності у відкритті додаткових представництв у місті в період військових дій в Україні акціонери планують не затверджувати створення відокремленого підрозділу товариства у місті Запоріжжі на базі "УАСК АСКА".

Як повідомлялося, Антимонопольний комітет України на засіданні 4 серпня 2022 року ухвалив рішення про надання АТ "Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд "Альтитуда" (Київ) дозволу на придбання акцій ПрАТ "Українська акціонерна страхова компанія "АСКА" (Запоріжжя), що забезпечить перевищення 5 % голосів у вищому органі управління підприємства.

Раніше "ЗНВКФ "Альтитуда" повідомив про намір придбати 99,592891% УАСК "АСКА". Також уточнювалося, що на даний час цей фонд акціями "АСКА" не володіє і афілійованих осіб не має. Загалом йдеться про купівлю 18 млн 662,091 тис. простих акцій та 20,03 тис. привілейованих акцій "АСКА".

Як повідомлялося, наприкінці листопада 2021 року інвестиційна компанія SCM Рената Ахметова повідомила про досягнення попередніх домовленостей з продажу УАСК "АСКА" акціонерам СК "ВУСО". Нацбанк 22 грудня погодив "Альтитуді" купівлю 99,593% акцій "АСКА", а також 62,2156% акцій ПрАТ "Страхова компанія "АСКО-Донбас Північний" (Дружківка Донецької обл.), в якому 62,4699% належало "АСКА".

УАСК "АСКА" - перша приватна страхова компанія, що з'явилася у незалежній Україні, працює вже понад 30 років. Входила до портфелю міжнародної інвестиційної компанії SCM. НБУ 22 грудня 2021 року вирішив анулювати 34 її ліцензії на здійснення страхування на підставі поданої компанією заяви, крім ліцензії на здійснення обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (ОСЦПВ).

Згідно з поданою УАСК "АСКА" звітністю за три перші місяці 2022 року, обсяг страхових премій склав 60,4 млн грн, вартість активів – 491млн грн, виплати 21,4 млн грн.

До "ВУСО" засновано у 2001 році. На даний час володіє 50 ліцензіями: 34 – на добровільні та 16 – на обов'язкові види страхування, представлена   у всіх регіонах України.

Компанія є членом МТСБУ та УФС, учасником Угоди про пряме врегулювання збитків та членом Ядерного страхового пулу. Мажоритарним акціонером компанії є АТ "Закритий недиверсифікований корпоративний венчурний інвестиційний фонд "Альтитуда" (Київ).

теги: АСКА, СК, ВУСО



Просмотров: 310
Другие новости