Компании

все компании

Українські аграрії придбали 267 одиниць зернозбиральних комбайнів різних потужностей і брендів

19 серпня 2022 року, 14:42

Українські аграрії в січні-червні придбали 267 одиниць зернозбиральних комбайнів різних потужностей і брендів, що є найнижчим показником з 2015 року, коли агросектор країни за сім місяців купив 309 одиниць цієї техніки.

При цьому, порівняно з 2021 роком, обсяги продажу впали в 2,4 раза, до 267 одиниць із 639 одиниць комбайнів, повідомляється на сайті асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ) у п'ятницю.

"Аналізуючи помісячну купівлю і показники на початку поточного року, варто відзначити доволі непогані передумови для зростання на ринку, або ж як мінімум втримання показника минулого року, але воєнні дії внесли свої корективи, й у багатьох аграріїв виникли проблеми з фінансуванням, доступністю коштів, було знищено чи вкрадено техніку, або поля з врожаєм розташовані на окупованих територіях чи спалені", - цитує організація свого координатора комітету техніки Олега Нестерова.

За його даними, за сім місяців 2022 року найбільше зернозбиральних комбайнів придбали аграрії Дніпропетровської (36 од.) та Запорізької (25 од.) областей.

УКАБ уточнив, що на закупівлю техніки в Україні негативно впливають обмежені можливості залучити кредитні позики, а також відновлення податкових перевірок і штрафів.

"Така ситуація на ринку спостерігається і серед інших видів техніки – просідання більше ніж удвічі маємо в закупівлі тракторів. Відчутно, що в аграріїв починає поглиблюватися проблема з фінансами: дорога логістика, ресурси та низка інших факторів суттєво впливають на ціну продукції, яка часом нижча за собівартість, і, відповідно, аграрії вже працюють на збиток", – підсумував Нестеров у повідомленні.





Просмотров: 314
Другие новости