Компании

все компании

Україна та Великобританія підписали додаток до угоди про політичне співробітництво, вільну торгівлю та стратегічне партнерство

19 серпня 2022 року, 19:31
Україна та Великобританія підписали другий додаток до угоди про політичне співробітництво, вільну торгівлю та стратегічне партнерство, яка спрощує взаємний доступ на ринок публічних закупівель та налагоджує державні закупівлі в частині надання медичних послуг, повідомляє Мінекономіки у "Телеграм-каналі" у п'ятницю.

"Оновлення Угоди є дієвим доказом активної взаємодії Києва та Лондона в торговельній та економічній сферах, незважаючи на російську агресію проти України, що триває", - наводяться в прес-релізі слова першого віце-прем'єра - міністра економіки Юлії Свириденко, яка в п'ятницю підписала документ з послом Великобританії в Україні Меліндою Сіммонсу.

Уточнюється, що угода оновлює граничні значення, а також змінює валюту, встановлену для їх обчислення, з євро на спеціальні права запозичення (SDR). Також буде впорядковано положення про взаємне застосування державних закупівель у частині надання медичних послуг.

Як повідомлялося, попередні доповнення до угоди про співпрацю між Україною та Великою Британією були підписані 4 травня 2022 року. Документ передбачає скасування всіх тарифів та квот у взаємній торгівлі.




Просмотров: 396
Другие новости