Компании

все компании

Курс долара зміцнюється до основних валют у п'ятницю вранці

19 серпня 2022 року, 11:56
Курс долара зміцнюється до основних валют у п'ятницю вранці, підтриманий "яструбиними" заявами керівників Федеральної резервної системи США.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, ієна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), піднявся до 8:55 КВ на 0,15%, ширший індикатор WSJ Dollar Index - на 0, 12%.

Президент ФРБ Сент-Луїса Джеймс Баллард, головний "яструб" у керівництві Федрезерва, повідомив у четвер, що підтримує чергове зростання ставки на 75 б.п. на вересневому засіданні американського ЦП. При цьому Баллард додав, що, на його думку, економіка ще не здолала пік інфляції.

"Ми повинні продовжувати рухатися в прискореному порядку до того рівня ставки, який чинитиме значно знижувальний тиск на інфляцію", - заявив глава ФРБ Сент-Луїса.

Тим часом неголосуючий член ФРС президент ФРБ Сан-Франциско Мері Далі сказала в четвер, що для приборкання інфляції потрібно підняти ставку трохи вище 3% до кінця року, але виступила проти агресивного посилення наступного року.

Наступне засідання ФРС відбудеться 20-21 вересня. Більшість учасників ринку очікують, що ставку у вересні буде підвищено на 50 базисних пунктів, хоча й допускають підйом на 75 б.п.

Пара євро/долар торгується на рівні $1,0086 порівняно з $1,0088 на закриття ринку у четвер. Вартість фунта стерлінгів знижується до $1,1914 проти $1,1931 днем ​​раніше.

У парі з ієною курс американської валюти становить 136,25 єни проти 135,89 єни напередодні.

Так званий офшорний юань (торги яким проводяться за межами материкового Китаю) подешевшав на 0,27% - до 6,8212 юаня/$1 проти 6,8028 юаня/$1 у четвер.
Курс юаня тимчасово перебуває під знижувальним тиском на тлі ослаблення китайських економічних даних, низької внутрішньої ліквідності та зміцнення американського долара, пише Yicai з посиланням на трейдера великого китайського державного банку, який побажав залишитися анонімним.

Напрямок руху китайської валюти головним чином залежатиме від коливань зовнішньоторговельного балансу. Юань може продовжити торгуватися близько поточних рівнів, якщо збережеться тренд на підйом експорту, вважають економісти підрозділу материкового Китаю та країн Північної Азії банку Standard Chartered.




Просмотров: 1301
Другие новости