Компании

все компании

Котирування ф'ючерсів на фондові індекси США опускаються в п'ятницю

19 серпня 2022 року, 22:31
Котирування ф'ючерсів на фондові індекси США різко опускаються в п'ятницю через зниження попиту на ризикові активи на побоювання, що Федеральна резервна система (ФРС) продовжить активно підвищувати процентні ставки.

За відсутності важливої ​​статистики, інвестори оцінюють квартальні звітності та інші корпоративні новини, а також заяви керівників Федрезерва.

Глава Федерального резервного банку Сент-Луїса Джеймс Баллард, головний "яструб" у керівництві Федрезерва, повідомив у четвер, що може підтримати чергове піднесення ставки на 75 базисних пунктів на вересневому засіданні американського ЦБ. При цьому він додав, що, на його думку, економіка ще не подолала піку інфляції.

"Ми повинні продовжувати рухатися без зволікання до того рівня ставки, яка чинитиме суттєвий знижувальний тиск на інфляцію", - сказав Баллард в інтерв'ю The Wall Street Journal, зазначивши, що не розуміє, "навіщо розтягувати підвищення процентної ставки на наступний рік".

Тим часом його колега з ФРБ Сан-Франциско Мері Дейлі сказала, що для приборкання інфляції потрібно підняти ставку трохи вище за 3% до кінця року, але виступила проти агресивного посилення наступного року.

"Очевидно, що головною метою Федрезерва є зниження інфляції, хоча центробанк і визнає ризики для економіки, - зазначив Річард Хантер з Interactive Investor. - Ринок все ще очікує підйому ставки на 50 б.п. у вересні, однак є побоювання, що ставка, що зростає, буде підвищено на 75 б.п.".

Акції Deere & Co. (SPB: DE) падають на 4,3% після того, як найбільший у світі виробник сільськогосподарської техніки та обладнання повідомив про зростання чистого прибутку в третьому фінансовому кварталі слабше за очікування ринку і погіршив річний прогноз.

Котирування американського рітейлера спортивного одягу та взуття Foot Locker Inc. (SPB: FL) злетіли на 24%. Компанія опублікувала сильну звітність за минулий фінансовий квартал та анонсувала відставку головного виконавчого директора.

Ринкова вартість General Motors (SPB: GM) Co. зростає на 1,5% на новини, що компанія відновить виплати квартальних дивідендів, призупинені у квітні 2020 року через невизначеність, спричинену пандемією COVID-19.

Ціна паперів Bed Bath & Beyond (SPB: BBBY) впала на 40% після повідомлення, що відомий інвестор-мільярдер Райан Коен продав весь пакет акцій рітейлера, що належить йому, з прибутком понад $58 млн.

Капіталізація Home Depot Inc. (SPB: HD) зростає на 0,5%. Рада директорів мережі магазинів товарів для дому схвалила запуск програми зворотного викупу акцій на загальну суму $15 млрд і затвердила розмір дивідендів за другий квартал на рівні $1,90.

Котирування вересневих ф'ючерсів на індекс Dow Jones до 15:34 за київським часом зменшилися на 0,75% і склали 33727 пунктів. Ф'ючерси на Standard & Poor's 500 знизилися на 0,96%, до 4245,25 пунктів, ф'ючерси на Nasdaq 100 впали на 1,11%, до 13373,50 пунктів.




Просмотров: 326
Другие новости