Компании

все компании

Фондові індекси найбільших держав АТР продемонстрували різноспрямовані зміни у п'ятницю

19 серпня 2022 року, 17:03
Фондові індекси найбільших держав Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) продемонстрували різноспрямовані зміни на торгах у п'ятницю, трейдери, зокрема, оцінювали статистичні дані про динаміку споживчих цін у Японії.

Японський індекс Nikkei 225 до закриття торгів знизився на 0,04%.

Споживчі ціни в Японії в липні збільшилися на 2,6% порівняно з тим же місяцем на рік раніше, свідчать дані міністерства внутрішніх справ та комунікацій країни. Інфляція прискорилася порівняно з червневими 2,4%. Темпи зростання стали максимальними з квітня 2014 року, при цьому зростання споживчих цін відзначено 11 місяць поспіль.

Найсильніше серед компонентів індексу подешевшали акції розробника ПЗ у сфері кібербезпеки Trend Micro Inc. (-3%), фармацевтичної компанії Daiichi Sankyo Co. Ltd. (-2,9%) та виробника скла Nippon Sheet Glass Co. Ltd. (-2,7%).
Китайський індекс Shanghai Composite опустився на 0,6%.

Тиск на китайський індикатор занепокоєний інвесторами щодо стану економіки КНР. Аналітики американського банку Goldman Sachs напередодні погіршили прогноз зростання китайської економіки в поточному році до 3% із 3,3% на тлі збільшення числа заражень коронавірусом та слабких статданих, повідомляє агентство Bloomberg. Експерти Nomura Holdings Inc. знизили прогноз зростання ВВП Китаю до 2,8% із 3,3%.
Тим часом гонконзька Hang Seng піднялася на 0,05%.

До лідерів зростання акцій на Гонконзькій фондовій біржі входять акції судноплавної компанії Orient Overseas (International) Ltd. (+6,5%), забудовника Country Garden Holdings Co. Ltd. (4,2%) та автовиробника Geely Automobile Holdings Ltd. (+3,6%).
Південнокорейський індекс Kospi знизився на 0,6%.

Акції одного з найбільших у світі виробників чіпів та споживчої електроніки Samsung Electronics Co. подешевшали на 1%, автовиробника Hyundai Motor Co. – подорожчали на 2,15%.

Австралійський S&P/ASX 200 зріс на 0,02%. При цьому раніше під час торгів індикатор досягав максимуму за 10 тижнів, пише Trading Economics. Підтримку індексу надала динаміка американського фондового ринку.

Ринкова вартість найбільшої гірничодобувної компанії світу BHP підвищилася на 1%, її конкурента Rio Tinto Ltd. – на 1,5%.




Просмотров: 314
Другие новости