Компании

все компании

Котирування ф'ючерсів на фондові індекси США слабо підвищуються у четвер

18 серпня 2022 року, 21:42
Котирування ф'ючерсів на американські фондові індекси слабо підвищуються у четвер на тлі неоднорідної корпоративної звітності.

Трейдери продовжують оцінювати опублікований напередодні протокол липневого засідання Федеральної резервної системи (ФРС), який показав, що американський ЦБ має намір продовжувати підвищення базової процентної ставки, щоб стримати інфляцію, але готовий уповільнити темпи її підйому, якщо економічна ситуація дозволить.

Згідно з протоколом, багато керівників Федрезерву побоюються нашкодити економіці надмірним збільшенням ставки, проте їх пріоритетом є боротьба з інфляцією, у зв'язку з чим вони вважають за необхідне підняти ставку до рівня, який обмежуватиме економічну активність.

Статдані, опубліковані в четвер, показали несподіване зниження кількості нових заявок на допомогу по безробіттю у США минулого тижня. Кількість американців, які вперше звернулися за допомогою, зменшилася на 2 тис., до 250 тис. осіб, повідомило міністерство праці США. Згідно з переглянутими даними, тижнем раніше показник склав 252 тис., а не 262 тис., як повідомлялося раніше. Експерти, опитані Bloomberg, у середньому прогнозували зростання кількості заявок до 263,5 тис. порівняно з раніше оголошеним рівнем попереднього тижня.

Акції Cisco Systems Inc. (SPB: CSCO) додають у ціні 5% під час попередніх торгів у четвер. Виручка та скоригований прибуток американського виробника мережевого обладнання в четвертому фінансовому кварталі, що завершився 30 липня, перевершили очікування аналітиків. Прогнози Cisco для виручки на перший фінквартал і весь поточний фінрок також виявилися кращими за очікування ринку.

Котирування паперів рітейлера Kohl's Corp. та виробника косметики Estee Lauder знижуються відповідно на 6,8% та 1,4% після публікації компаніями квартальних звітів.

Чистий прибуток Kohl's у другому фінкварталі впав майже втричі, а прибуток без урахування разових факторів не виправдав прогнозів експертів. Крім того, компанія погіршила прогнози виручки та скоригованого прибутку на поточний фінрок.

Estee Lauder зафіксувала квартальні показники виручки та скоригованого прибутку краще за очікування ринку, проте дала слабкі річні прогнози.
Вартість акцій Bed Bath & Beyond (SPB: BBBY), що володіє мережею магазинів товарів для дому, знизилася на 14%. Відомий інвестор-мільярдер Райан Коен напередодні оголосив про намір продати весь пакет акцій компанії, що належить йому, тобто 7,78 млн паперів, а також опціони на купівлю акцій.

У четвер Bed Bath & Beyond повідомила, що в останні тижні працює спільно із зовнішніми фінансовими радниками та кредиторами над рішеннями, які б дозволили їй посилити свій баланс. Подальші деталі компанія обіцяє розкрити до кінця серпня.

Значення вересневого ф'ючерсу E-mini на індекс S&P 500 до 15:55 у четвер збільшилося на 0,13% і склало 4282,5 пункту. Котирування вересневого ф'ючерсу E-mini на індекс Dow Jones зросло на 0,07%, до 33986 пунктів. Ф'ючерс на індекс Nasdaq 100 на вересень піднявся на 0,17% до 13516,5 пункту.

По материалам: Bloomberg





Просмотров: 229
Другие новости