Компании

все компании

Фондові індекси найбільших держав АТР опускаються у четвер

18 серпня 2022 року, 11:39
Фондові індекси найбільших держав Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) опускаються під час торгів у четвер за американським фондовим ринком, який знизився напередодні.

Трейдери оцінюють протокол липневого засідання Федеральної резервної системи (ФРС) США.
Більшість керівників ФРС очікують продовження курсу на підвищення ключової процентної ставки, свідчить протокол засідання Федерального комітету з відкритих ринків (FOMC), що пройшло 26-27 липня.

При цьому члени FOMC зазначають, що ставку доведеться збільшити до "обмежувального" рівня та утримувати її на ньому протягом деякого часу для зниження інфляції до цільових 2%. "Обмежувальним", або "стримуючим" (restrictive), рівнем ставки вважається такий, за якого вона уповільнює зростання економіки.

Наразі, за оцінкою голови Федрезерва Джерома Пауелла, ставка є нейтральною. При цьому деякі члени FOMC не згодні з ним і вважають, що розмір ставки все ще знаходиться нижче за нейтральну позначку, зазначається в протоколі.

Японський індекс Nikkei 225 до 8:28 за київським часом знизився на 0,8%.

Найсильніше серед компонентів індексу дешевшають акції рекрутингової Recruit Holdings Co. Ltd. (-2,8%), виробника музичних інструментів та електроніки Yamaha Corp. (-2,4%) та виробника медичного обладнання Terumo Corp. (-2,3%).

Китайський індекс Shanghai Composite до 8:33 за київським часом опустився на 0,48%, гонконгський Hang Seng - на 0,58%.

До лідерів падіння акцій на Гонконзькій фондовій біржі входять акції забудовника Country Garden Holdings Co. Ltd. (-5,6%), який спрогнозував суттєве падіння чистого прибутку у першому півріччі, а також судноплавної компанії Orient Overseas (International) Ltd. (-4,3%) та банку Hang Seng Bank Ltd. (-2,8%).
Акції Geely Automobile Holdings Ltd. дешевшають на 2,3%. Автовиробник звітував про падіння чистого прибутку у першому півріччі на 35% на тлі зростання витрат на сировинні матеріали та операційні витрати.

Південнокорейський індекс Kospi до 8:29 за київським часом знизився на 0,3%.
Акції одного з найбільших у світі виробників чіпів та споживчої електроніки Samsung Electronics Co. подорожчали на 0,8% автовиробника Hyundai Motor Co. - подешевшали на 2,4%.

Австралійський S&P/ASX 200 зменшився на 0,2%.

Рівень безробіття в Австралії, скоригований з урахуванням сезонного чинника, знизився до 3,4% у липні 2022 року порівняно з попереднім місяцем. Це мінімальний показник за 48 років, пише MarketWatch. Аналітики, опитані Trading Economics, загалом прогнозували показник на рівні 3,5%. Кількість безробітних опустилася на 20 тис., до 473,9 тис.

Ринкова вартість найбільшої гірничодобувної компанії світу BHP зросла на 0,4%, її конкурента Rio Tinto Ltd. – знизилася на 0,25%.




Просмотров: 308
Другие новости