Компании

все компании

Фондові індекси найбільших держав АТР знизилися на торгах у четвер

18 серпня 2022 року, 15:54
Фондові індекси найбільших держав Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) знизилися на торгах у четвер, після динаміки Уолл-стріт.

У центрі уваги трейдерів був протокол липневого засідання Федеральної резервної системи (ФРС) США.

Більшість керівників ФРС очікують продовження курсу на підвищення ключової процентної ставки, свідчить протокол засідання Федерального комітету з відкритих ринків (FOMC), що пройшло 26-27 липня.

При цьому члени FOMC зазначають, що ставку доведеться збільшити до "обмежувального" рівня та утримувати її на ньому протягом деякого часу для зниження інфляції до цільових 2%. "Обмежувальним", або "стримуючим" (restrictive), рівнем ставки вважається такий, за якого вона уповільнює зростання економіки.

Наразі, за оцінкою голови Федрезерва Джерома Пауелла, ставка є нейтральною. При цьому деякі члени FOMC не згодні з ним і вважають, що розмір ставки все ще знаходиться нижче за нейтральну позначку, зазначається в протоколі.

Японський індекс Nikkei 225 до закриття торгів знизився на 0,96%.
Найсильніше серед компонентів індексу подешевшали акції виробника музичних інструментів та електроніки Yamaha Corp. (-2,75%), рекрутинговий Recruit Holdings Co. Ltd. (-2,7%) та видобувної кольорові метали Toho Zinc Co. Ltd. (-2,35%).

Китайський індекс Shanghai Composite опустився на 0,46%, гонконгський Hang Seng – на 0,8%.

До лідерів падіння акцій на Гонконзькій фондовій біржі увійшли акції забудовника Country Garden Holdings Co. Ltd. (-5,16%), який спрогнозував суттєве падіння чистого прибутку у першому півріччі, а також судноплавної компанії Orient Overseas (International) Ltd. (-4,34%) та автодилера Zhongsheng Group Holdings Ltd. (-3,3%).

Акції Geely Automobile Holdings Ltd. подешевшали на 3,1%. Автовиробник скоротив чистий прибуток на 35% у першому півріччі через збільшення операційних витрат та витрат на сировину.

Південнокорейський індекс Kospi знизився на 0,3%.

Акції одного з найбільших у світі виробників чіпів та споживчої електроніки Samsung Electronics Co. подорожчали на 1,8%, автовиробника Hyundai Motor Co. - подешевшали на 2,1%.

Австралійський S&P/ASX 200 зменшився на 0,2%.

Рівень безробіття в Австралії, скоригований з урахуванням сезонного чинника, знизився до 3,4% у липні 2022 року порівняно з попереднім місяцем. Це мінімальний показник за 48 років, пише MarketWatch. Аналітики, опитані Trading Economics, загалом прогнозували показник на рівні 3,5%. Кількість безробітних опустилася на 20 тис., до 473,9 тис.

Ринкова вартість найбільшої гірничодобувної компанії світу BHP зросла на 0,7%, її конкурента Rio Tinto Ltd. – на 0,37%. Тим часом акції міді, що добуває OZ Minerals Ltd. подешевшали на 0,65%.




Просмотров: 311
Другие новости