Компании

все компании

Фондові індекси найбільших держав АТР переважно підвищуються у вівторок

16 серпня 2022 року, 11:44
Фондові індекси найбільших держав Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) переважно підвищуються на торгах у вівторок, крім гонконгського індикатора.

Японський індекс Nikkei 225 до 8:10 МСК виріс на 0,02%. Найсильніше серед компонентів індексу дорожчають акції M3 Inc, що надає медпослуги онлайн. (+5,9%) та розробників ігор Bandai Namco Holdings Inc. (+5,4%) та Konami Group Corp. (+3,5%).

Ціна паперів інвестиційно-технологічної компанії Softbank Group опускається на 2,4%. Вартість акцій Mitsui&Co. зросла на 2,7% після того, як компанія оголосила про намір продати Stanmore Resources Ltd. за $380 млн 20%-ву частку в австралійському бізнесі з виробництва коксівного вугілля. Stanmore вже володіє 80% у цьому проекті.

Китайський індекс Shanghai Composite до 8:12 МСК виріс на 0,1%, тоді як гонконгський Hang Seng упав на 0,5%. До лідерів падіння акцій на Гонконзькій фондовій біржі входять акції оператора мережі ресторанів Haidilao International Holding Ltd. (-4,1%), виробника споживчої електроніки Xiaomi Corp. (-3,3%) та пивоварної компанії China Resources Beer (Holdings) Co. Ltd. (-2,8%).

 Папери інтернет-рітейлера Alibaba Group Holding Ltd. дешевшають на 1,6%, тоді як JD.com – зростають на 1,3%.

Південнокорейський індекс Kospi до 8.17 МСК зріс на 0,2%. Акції одного з найбільших у світі виробників чіпів та споживчої електроніки Samsung Electronics Co. подорожчали на 1,5%, автовиробника Hyundai Motor на 0,8%.

 Австралійський S&P/ASX 200 збільшився на 0,5%. Зростання споживчих цін в Австралії продовжить прискоритися у другому півріччі 2022 року, як і базова інфляція, показники досягнуть піку до кінця року, показав протокол засідання Резервного банку Австралії, яке пройшло у серпні.

 Стійкість економіки найбільше проявляється на ринку праці, керівництво регулятора чекає подальшого зниження рівня безробіття в найближчі місяці. Ринкова вартість найбільшої гірничодобувної компанії світу BHP зросла на 4,6%, її конкурента Rio Tinto Ltd. – знизилася на 0,15%.




Просмотров: 267
Другие новости