Компании

все компании

Котирування ф'ючерсів на фондові індекси США знижуються в понеділок

15 серпня 2022 року, 18:47
Котирування ф'ючерсів на американські фондові індекси знижуються в понеділок після впевненого підйому в п'ятницю і за підсумками минулого тижня.

Тиск на ринок виявили слабкі статдані з економіки КНР, а також той факт, що китайський ЦБ був змушений вдруге цього року знизити ставки за кредитами, що видаються в рамках програми середньострокового кредитування (MLF), на тлі ослаблення економічного зростання через жорстку політику. Пекіна зі стримування COVID-19.

Обсяг роздрібних продажів у Китаї в липні збільшився на 2,7% у річному вираженні замість зростання, що очікувалося, на 5%, а темпи збільшення промвиробництва сповільнилися до 3,8% з червневих 3,9%, тоді як консенсус-прогноз аналітиків передбачав їх прискорення до 4,6%. "Інвестори фокусувалися на сигналах про те, що в США нарешті почався період ослаблення інфляції.

При тому, що китайська економіка сповільнює зростання, інвесторам дуже важливо, щоб американська економіка не підвела", - заявила головний інвестиційний директор Flowbank SA Есті Двек в інтерв'ю Bloomberg Television.

У центрі уваги трейдерів цього тижня дані про динаміку промислового виробництва та роздрібних продажів у США за липень, а також квартальні звіти американських рітейлерів – Walmart Inc. (SPB: WMT), Target Corp. (SPB: TGT) та Home Depot Inc. (SPB: HD) Ці звіти мають показати, як роздрібний сектор США та споживачі тримаються в умовах високої інфляції, зазначає Market Watch.

Акції Walmart втрачають у ціні 0,1% під час попередніх торгів у понеділок, Home Depot – 0,2%, Target – стабільні. ADR китайських виробників електромобілів Li Auto (SPB: LI) Inc., NIO (SPB: NIO) Inc. та XPeng (SPB: XPEV) Inc. різко дешевшають на тлі слабкого прогнозу Li Auto на третій квартал Згідно з прогнозом автовиробника, його виручка в поточному кварталі становитиме 8,96-9,56 млрд юанів ($1,3-1,4 млрд). Консенсус-прогноз експертів, опитаних FactSet, для цього показника становить 14,26 млрд. юанів. Li Auto розраховує поставити в третьому кварталі 27-29 тис. автомобілів, що гірше за середній прогноз аналітиків у 39 тис. машин.

Ціна ADR Li Auto впала на 4,6%, NIO – на 1,9%, XPeng – на 4,3%. Вартість паперу Pfizer Inc. (SPB: PFE) опустилася під час попередніх торгів на 0,5%. Головний виконавчий директор компанії Альберт Бурла повідомив у Twitter (SPB: TWTR) у понеділок, що заразився COVID-19. Він заявив, що отримав чотири дози вакцини від коронавірусу, розроблених Pfizer спільно з BioNTech, і відчуває м'які симптоми COVID-19.

Значення вересневого ф'ючерсу E-mini на індекс S&P 500 до 15:55 у понеділок опустилося на 0,69% і склало 4251,25 пункту. Котирування вересневого ф'ючерсу E-mini на індекс Dow Jones знизилося на 0,66%, до 33495 пунктів. Ф'ючерс на індекс Nasdaq 100 на вересень упав на 0,49% до 13511,5 пункту.




Просмотров: 289
Другие новости