Компании

все компании

Фондові ринки найбільших країн АТР торгуються у плюсі ​​

15 серпня 2022 року, 11:41
Фондові ринки найбільших країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону торгуються у плюсі ​​у понеділок, окрім гонконзького індикатора.

Біржі Південної Кореї закриті через святкування Дня незалежності. Японський індекс Nikkei 225 до 8.15 КСК збільшився на 1,2%. Економіка Японії у другому кварталі 2022 року зросла на 0,5% порівняно з попередніми трьома місяцями, показали попередні офіційні дані.

Експерти в середньому прогнозували сильніше підвищення ВВП – на 0,6%, повідомляє Trading Economics. Згідно з переглянутими даними, у першому кварталі обсяг ВВП не змінився порівняно з четвертим кварталом 2021 року, а не впав на 0,1%, як повідомлялося раніше. Серед компонентів японського індексу найбільше дорожчають акції фармацевтичної Daiichi Sankyo Co. Ltd. (+15,2%) на новини про перемогу в суді у суперечці з американською Seagen Inc. про технологію виробництва ліків проти раку. Активно дорожчають також інвестиційні папери SoftBank Group Corp. (+5,2%).

Китайський індекс Shanghai Composite до 8:40 КСК піднявся на 0,06%, тоді як гонконгський Hang Seng опустився на 0,17%. Котирування акцій оператора мережі ресторанів Haidilao International Holding Ltd. підскочили на 7,6% після публікації попередньої звітності за перше півріччя.

Компанія повідомила, що очікує поліпшення операційних показників, незважаючи на збереження прогнозу отримання чистих збитків за підсумками січня-червня у розмірі 225-297 млн ​​юанів ($33-44 млн). У лідерах зниження у Гонконгу – акції виробника напівпровідників Semiconductor Manufacturing International Corp. (-5%), а також нафтогазових PetroChina Co. Ltd. (-3,7%) та China Petroleum & Chemical Corp. (-2,4%).

 Обсяг роздрібного продажу в Китаї в липні збільшився на 2,7% щодо липня минулого року, свідчать дані Державного статистичного управління (ДСУ) КНР.

Експерти в середньому очікували, що показник збільшиться на 5%, зазначає Trading Economics. У червні він зріс на 3,1%. Темпи зростання промислового виробництва в країні минулого місяця сповільнилися до 3,8%, порівняно з 3,9% у червні, повідомило також ДСУ. Консенсус-прогноз аналітиків для цього показника передбачав зростання на 4,6%.

Безробіття в Китаї в липні впало до мінімальних з січня 5,4% порівняно з 5,5% у червні. За період із січня по липень було створено 7,83 млн нових робочих місць. Інвестиції в основні активи в КНР з початку 2022 року збільшилися на 5,7%, порівняно з тим же періодом 2021 року, - до 32 трлн юанів ($4,7 трлн).

Експерти очікували на підвищення на 6,2%. Австралійський S&P/ASX 200 збільшився на 0,5%. Ринкова вартість найбільшої гірничодобувної компанії світу BHP Group Ltd. піднялася на 0,6%.




Просмотров: 253
Другие новости