Компании

все компании

Долар США зміцнюється щодо євро та фунта, дешевшає в парі з ієною

15 серпня 2022 року, 15:48
Долар США зміцнюється щодо євро та фунта стерлінгів на торгах у понеділок, дешевшає в парі з ієною.

Слабкі статдані з економіки Китаю підвищили попит на активи "тихої гавані", тоді як побоювання рецесії в США дещо ослабли завдяки сильнішому, ніж очікувалося, звіту про динаміку споживчої довіри в Штатах за серпень, опублікованому Мічиганським університетом минулої п'ятниці.

ING Кріс Тернер. Дані про промвиробництво та роздрібні продажі в США, які будуть опубліковані цього тижня, ймовірно, підкріплять оптимізм інвесторів, вважає експерт. "Відновлення оптимізму щодо зростання економіки США при сигналах проблем на інших ринках має заспокоїти тих інвесторів, які питали, чи досяг курс долара свого піку, - наводить думку Тернера Dow Jones. - Ми не очікуємо, що долар почне слабшати раніше першого кварталу 2023 року".

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, ієна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), додає в понеділок 0,57%, ширший WSJ Dollar Index - 0,47%. Пара євро/долар на 15:10 МСК торгується на рівні $1,0195 порівняно з $1,0259 на закриття попередньої сесії. Курс фунта опустився до $1,2085 із $1,2138 у п'ятницю. Вартість американської валюти в парі з ієною становить 133,08 єни проти 133,45 єни за підсумками попередніх торгів. Курс долара щодо юаня піднявся під час торгів до 6,7726 юаня з 6,7429 юаня у п'ятницю.

Статдані, опубліковані у понеділок, показали слабші, ніж очікувалося, темпи збільшення роздрібного продажу та промвиробництва в КНР у липні. Обсяг роздрібного продажу збільшився на 2,7% у річному вираженні замість очікуваного зростання на 5%, а темпи збільшення промвиробництва сповільнилися до 3,8% з червневих 3,9%, тоді як консенсус-прогноз аналітиків передбачав їх прискорення до 4,6% .




Просмотров: 192
Другие новости