Компании

все компании

Французький вчений видав знімок ковбаси за фото зірки

13 серпня 2022 року, 11:36
Відомий французький вчений, спеціаліст з квантової фізики та філософ науки Етьєн Кляйн опублікував у соціальних мережах сенсаційний знімок: якісне зображення зірки – червоного карлика Проксими Центавра.

«Фотографія Проксіми Центавра, найближчої до Сонця зірки, розташованої за 4,2 світлові роки від нас. Вона знята JWST (James Webb Space Telescope – космічним телескопом Джеймса Вебба). Високий рівень деталізації… Новий світ відкривається день за днем», - йшлося у коментарі Кляйна до опублікованого фото.

Невдовзі вчений вибачився у своїх читачів у соціальних мережах за те, що жартома видав за знімок Проксіми Центавра фото скибочки іберійської пікантної ковбаси чоризо на чорному тлі.

Він пояснив свої дії тим, що хотів таким чином сприяти більшій пильності публіки при сприйнятті зображень, що розповсюджуються в інтернеті.

«Я вибачився перед тими, кого мій розіграш, у якому не було нічого оригінального, міг шокувати. Він просто мав спонукати до обережності із зображеннями, які самі по собі здаються промовистими», - написав Кляйн.

Французький фізик, окрім інших функцій, є продюсером радіопрограми «Наука в питаннях» на радіостанції France Culture. Його провокаційна публікація широко розійшлася в соціальних мережах за лічені години.

На кухлі свинячої ковбаси, справді, вражаюче виділяються деякі «деталі» вогнедишного зіркового «пейзажу».




Просмотров: 293
Другие новости