Компании

все компании

Китайські PetroChina та Sinopec, China Life Insurance та ACH оголосили про намір провести делістинг акцій із NYSE

12 серпня 2022 року, 18:24
Китайські нафтові компанії PetroChina та Sinopec, страховик China Life Insurance та Aluminum Corp. of China (Chalco; SPB: ACH) оголосили про намір провести делістинг акцій із Нью-Йоркської фондової біржі (NYSE), повідомляє MarketWatch.

Про це вони оголосили в окремих повідомленнях. Дати відходу компаній з біржі варіюються, але припадають переважно на кінець серпня та початок вересня. Комісія з цінних паперів та бірж (SEC) США заявила в грудні, що акції 273 компаній перебувають під загрозою делістингу, якщо вони не виконуватимуть правил, включаючи дозвіл на проведення аудиторських перевірок.

Минулого року в США набрав чинності закон (U.S. Holding Foreign Companies Accountable Act, HFCAA), який забороняє лістинг на американських біржах акцій компаній, аудитори яких не перевіряються Радою з нагляду за бухгалтерською звітністю публічних компаній (PCAOB).

Китайським компаніям та їх аудиторам доведеться надати доступ до результатів перевірок звітності або вивести акції з американських бірж у 2024 році. Пекін тривалий час не дозволяв місцевим компаніям надавати закордонним регуляторам доступ до даних, посилаючись на вимоги державної безпеки.




Просмотров: 471
Другие новости