Компании

все компании

Фондові індекси найбільших держав АТР демонструють різноспрямовані зміни у п'ятницю

12 серпня 2022 року, 10:16
Фондові індекси найбільших держав Азіатсько-Тихоокеанського регіону демонструють різноспрямовані зміни під час торгів у п'ятницю.

Економіка Малайзії у другому кварталі зросла на 8,9% щодо аналогічного періоду минулого року та на 5% порівняно з попередніми трьома місяцями.

Аналітики в середньому прогнозували зростання на 6,3% у річному вираженні, повідомляє Dow Jones. ЦБ країни заявив, що підвищення ВВП підтримується внутрішнім попитом, також сприяло цьому відкриття кордонів.

Японський індекс Nikkei 225 до 8:23 МСК збільшився на 2,5% після вихідного дня у четвер, коли ринки Азії зафіксували суттєве піднесення.

Дорожчають акції інтернет-компанії Rakuten Group Inc. (7,5%), виробників металів Pacific Metals Co. (+7,3%) та Japan Steel Works (+5,9%), що випускає роботів Fanuc (+5,3%).

Ціна паперів Softbank Group зросла на 5,8% на новинах, що інвестиційно-технологічна компанія планує продати великий пакет акцій китайського інтернет-гіганта Alibaba Group Holding. В результаті Softbank отримає близько 4,6 трлн ієн ($34,58 млрд).

Вартість акцій Mitsui&Co. зросла на 2,7% після того, як компанія оголосила про намір продати Stanmore Resources Ltd. за $380 млн 20%-ву частку в австралійському бізнесі з виробництва коксівного вугілля. Stanmore вже володіє 80% у цьому проекті.

Китайський індекс Shanghai Composite до 8:28 МСК знизився на 0,2%, тоді як гонконгський Hang Seng додав 0,4%.

Котирування акцій Semiconductor Manufacturing International Corp. (SMIC) знижуються на 1% на торгах у Шанхаї. Чистий прибуток виробника напівпровідників у другому кварталі скоротився до $514,3 млн. порівняно з $687,8 млн. за той же період роком раніше. Тим часом виручка досягла $1,9 млрд проти $1,34 млрд, що перевершило очікування експертів. До лідерів підвищення котирувань на Гонконзькій фондовій біржі входять акції виробника спортивних товарів Li Ning Co. (+4,8%), алюмінієвий China Hongqiao Group Ltd. (+4,1%), яка випускає напівпровідники Sunny Optical Technology Group Co. (+2,7%), нафтових CNOOC (+2,5%) та Sinopec (+1,9%). Крім того, дорожчають папери інтернет-рітейлерів Alibaba Group Holding Ltd. (+1,1%) та JD.com (+0,5%), виробника споживчої електроніки Xiaomi Corp. (+0,8%). Південнокорейський індекс Kospi до 8:23 МСК піднявся менш ніж на 0,1%.

Акції одного з найбільших у світі виробників чіпів та споживчої електроніки Samsung Electronics Co. подорожчали на 0,3%, автовиробника Hyundai Motor - на 1,6%. Австралійський S&P/ASX 200 зменшився на 0,7%. Ринкова вартість найбільшої гірничодобувної компанії світу BHP знизилася на 0,7%.

Папери Insurance Australia Group подорожчали на 0,3%. Страховик за фінансовий рік, який закінчився у червні, отримав чистий прибуток у розмірі 347 млн ​​австралійських доларів ($246,6 млн) порівняно з чистими збитками в 427 млн ​​доларів роком раніше.




Просмотров: 251
Другие новости