Компании

все компании

Фондові індекси країн Західної Європи збільшуються

12 серпня 2022 року, 16:21
Фондові індекси країн Західної Європи збільшуються під час торгів у п'ятницю.

Підтримку ринків надає підйом паперів сектору охорони здоров'я, а також зростання акцій компаній у сфері туризму та відпочинку, пише Trading Economics.

Зведений індекс найбільших компаній регіону Stoxx Europe 600 до 12:35 виріс на 0,26% і склав 441,29 пункту. Німецький індекс DAX збільшився на 0,6%, британський FTSE 100 – на 0,64%. Французький САС 40 зріс на 0,38%, італійський FTSE MIB та іспанський IBEX 35 додали 0,54% та 0,77% відповідно. Інвестори у п'ятницю оцінюють чергову порцію статистичних даних.

Економіка Великобританії у другому кварталі знизилася на 0,1% у порівнянні з попередніми трьома місяцями, свідчать попередні дані Національного статистичного управління (ONS). Це перше зменшення за рік. Аналітики в середньому очікували скорочення на 0,2%, згідно з даними опитувань Trading Economics та The Wall Street Journal. Згідно з переглянутими даними, ВВП країни в першому кварталі збільшився на 0,7%, а не на 0,8%, як було оголошено раніше.

Банк Англії прогнозує, що економіка країни увійде до рецесії у четвертому кварталі поточного року. Також ONS повідомило у п'ятницю, що промислове виробництво у Британії у червні зросло на 2,4% у річному вираженні та знизилося на 0,9% у помісячному. Експерти прогнозували піднесення першого показника на 1,6% та зменшення другого на 1,3%. Споживчі ціни у Франції, гармонізовані зі стандартами Європейського союзу, у липні зросли на 6,8% у річному вираженні, свідчать остаточні дані Національного статистичного управління Insee. Це рекордні темпи підйому під час розрахунку показника.

Інфляція прискорилася порівняно з червневими 6,5%. Показник співпав із попередньо оголошеними даними, як і очікували експерти, опитані Bloomberg та Trading Economics.

Обсяг промислового виробництва у єврозоні збільшився на 0,7% у помісячному вираженні у червні після стрибка на 2,1% у травні. Аналітики в середньому очікували зростання показника на 0,2%, згідно з Trading Economics. У річному вираженні показник зріс на 2,4% після зростання на 1,6% місяцем раніше.

Акції Shell (SPB: RDS.A) дорожчають на 0,9%. Британо-нідерландська нафтогазова компанія призупинила видобуток на кількох глибоководних платформах у Мексиканській затоці через протікання трубопроводів, проте розраховує, що їх ремонт буде завершено в п'ятницю. Папери Deutsche Telekom AG опускаються на 0,7%.

Німецька телекомунікаційна компанія підтвердила плани збільшити частку американської T-Mobile US Inc. та повідомила, що близька до того, щоб отримати мажоритарну частку у компанії. Ціна акцій Flutter Entertainment PLC підскочила на 11,9%. Папери ірландської букмекерської компанії стали лідерами зростання серед компонентів індексу Stoxx Europe 600.




Просмотров: 283
Другие новости